piatok, 3 mája, 2024

Mestský futbalový štadión je v rozklade. Doslovne…

Najčítanejšie

Sereď / Netreba dlhú návštevu viac-menej počas dňa opusteného areálu štadióna, aby jeden videl v podstate rozklad tohto športového stánku.  Nie, že by niekedy bol na nejakej vysokej úrovni, no rozpadnutý a nekompletný názov mesta na budove, neuprataný areál, namiesto časti zábradlia na tribúne stavebné zábrany, rozbité sklo na komentátorskej kabíne a v búdke stopy pravdepodobne po výkaloch.

Vyblednuté sedačky a okolo štadióna uskladnené množstvo, ale vážne množstvo rozbitého betónu po búraní. Asi jedinej činnosti, ktorú za dlhé obdobie „rekonštrukcie“ na prvoligový štadión bola mestská spoločnosť schopná vykonať.

Hlavný trávnik na inak rozpadnutom štadióne je (alebo aspoň v čase našej návštevy bol) upravený.

Reklamy sponzorov vyblednuté na rozpadajúcej sa fólii.

Otázka verejnosti – toto je cieľ, ktorý za minuté stovky tisíc Eur mali záujem futbalisti dosiahnuť? O čo vlastne poslancom MsZ Starečkovi a Buchovi, ale aj ostatným tlieskajúcim poslancom a primátorovi Tomčányimu  na pamätnom rokovaní MsZ konanom v kine NOVA  išlo?

Áno, máme na mysli to rokovanie MsZ, na ktorom sa poslanci a verejnosť dozvedeli, za koľko miliónov Eur sa o štadión „oprel“ obchod s drogami a že do seredského futbalu boli zapletení známi zločinci Dórovci dnes odsúdení na dlhoročné tresty za objednávky vrážd.

Áno, stále hovoríme o mestskej nehnuteľnosti, z ktorej mal podľa informácií predložených poslancom byť prvoligový štadión za 4 000 000 či 5 000 000 Eur. Nehovoril niekto následne o 16 000 000, resp. dnes asi 30 000 000 Eur?

Za každou takouto „srandou“ stojí zámer a za ním konkrétne osoby s menami, priezviskami a veľakrát aj zastávanými funkciami. Práve toto je nevyhnutné nahlas pomenovať a vyvodiť zodpovednosť.

Prvoligovému futbalu v Seredi zrazu nastal koniec. Súkromná akciová spoločnosť s dvomi akcionármi (poslanci MsZ Stareček a Bucha) je akosi ticho, Bucha pre zaneprázdnenosť opustil jednu z komisií pri MsZ. Zaneprázdnený Bucha, ale kandiduje ďalej. Stareček nie.

Náhoda?

   

Podobné články

32 KOMENTÁRE

Najnovšie články