nedeľa, 5 mája, 2024

Ďalšie výkopové práce v meste denne obmedzujúce chodcov na frekventovanom chodníku

Najčítanejšie

Sereď / Presne takto nás informovali nespokojní občania využívajúci chodník na cestu do a z práce denne. Chodia totiž na železničnú stanicu pešo za každého počasia aj za dažďa. Chodia skoro ráno, vracajú sa neskoro popoludní a pýtajú sa, prečo majú zablatené topánky a oprskané nohavice riešiť ešte počas cesty, alebo hneď po príchode do práce.

Na základe podnetu sme si miesto pozreli osobne. Skutočne je chodník zasypaný hlinou a v jednej časti je prechod po ňom úplne znemožnený zábranou a chodci musia použiť buď frekventovanú cestu, alebo prejsť po trávniku.

Je zarážajúce, že ešte ani v súčasnej dobe nevedia firmy vykonávajúce výkopové práce zabezpečiť kultúru a bezpečnosť na stavenisku tak, ako je to štandardom po dlhé desaťročia v zahraničí. Chápeme, že robotníci nemusia byť natoľko „rozhľadení“ a nemusia si uvedomiť fakt, že chodník slúži pre chodcov a nie na uskladnenie hliny, no vlastník firmy, ich majster, parťák či stavbyvedúci alebo aspoň stavebný dozor a ak už nie ani jeden z nich, tak aspoň investor by sa mohol pozrieť za hranice, kde by veľmi rýchlo zistil ako veci fungujú v civilizovanej spoločnosti.

Ale u nás stále niekomu nevadí, že inému svojou neschopnosťou a arogantnosťou spôsobuje problémy. Aj v tomto prípade je to  len dovtedy, pokým nepríde k úrazu, alebo aspoň niekto neprinesie do firmy alebo investorovi účet za čistiareň.

 

Podobné články

17 KOMENTÁRE

Najnovšie články