štvrtok, 18 apríla, 2024

Iba nedávno položená dlažba na chodníku Cukrovarská ulica sa už prepadáva

Najčítanejšie

Sereď / Je tomu vyslovene len niekoľko týždňov, čo sa vedenie mesta pochválilo zrekonštruovaním chodníkov na Cukrovarskej ulici. Spôsob rekonštrukcie a to najmä ponechanie pôvodných niekoľko desiatok starých obrubníkov sme kritizovali v niekoľkých článkoch a to prinesením fotodokumentácie, ktorá dokázala poškodenie obrubníkov krátko po rekonštrukcii chodníkov, v novo položenej dlažbe to vyzerá tak, že bude situácia obdobná.

Dnes v poobedných hodinách nás rozčúlení obyvatelia mesta upozornili na prepadávajúcu sa dlažbu, ktorá bola položená iba nedávno.

Krátky pohľad na priestor vedľa VÚB banky a bývalej Vravy potvrdil podnety občanov – dlažba sa v uvedenom úseku skutočne prepadáva a fotografia dokumentuje aj dôvody. Pod dlaždicou vo výške niekoľkých cm sa nenachádza lôžko, na ktorom by bola položená. Prirodzene, že okrem fotografovania, sme sa predmetného „diela“ nedotýkali, určite technologický postup a výsledok prevzatej práce obyvateľom mesta vysvetlí jeho vedenie.

Kde je záruka, že ostatná dlažba bude o rok, tri, či desať v poriadku? Nebude sa prepadávať a nebudú vznikať na veľkých plochách nerovnosti, v ktorých bude stáť voda? Kde je záruka, že rekonštrukcia chodníkov nebude mať trvanlivosť na úrovni cyklocesty zo Serede smerom na Horný Čepeň, na ktorej už tri mesiace po odovzdaní prerastala burina a dnes je táto cyklotrasa v stave, akoby mala 30 rokov, vlnová, nerovná a plná fľakov a zúfalých pokusov zakryť nekvalitnú prácu?

Fotodokumentáciu z nedávno odovzdaného diela – prepadnutej zámkovej dlažby na novo zrekonštruovanom chodníku zverejňujeme teraz.

Stavu cyklotrasy sa budeme venovať už onedlho.

Podobné články

57 KOMENTÁRE

Najnovšie články