štvrtok, 28 marca, 2024

KEĎ SA MENÍ NÁZOR PODĽA TOHO, ČO JE PRÁVE V MÓDE

Najčítanejšie

KEĎ SA MENÍ NÁZOR PODĽA TOHO, ČO JE PRÁVE V MÓDE 🙄
Verejnosť môže za uplynulé mesiace pozorovať v strane HLAS skutočne zaujímavý jav – absolútnu názorovú nekonzistentnosť. Najprv to bol pán Pellegrini a jeho povinné /nepovinné očkovanie, teraz pre zmenu pani Saková a hranice. Jeden mesiac sa jej zdajú byť kontroly nedostatočné a žiada ich sprísnenie, teraz hovorí, že to, čo sa dnes deje na hraniciach, nemá na Slovensku obdobu a policajti zasahujú proti vlastným občanom. Človek sa v tom už stráca, tak sa na to pozrime:
27. február 2021 (FB pani Sakovej): “Nebudem hodnotiť samotné opatrenia, lebo nie sú oficiálne a všetci vieme, že urobiť nejaké kroky je nevyhnutné. K niektorým – ako napríklad prísnejší režim na hraniciach, karanténa či povinné respirátory FFP2 sa dá povedať, že tu mali byť dávno.”
8. november 2020 (FB pani Sakovej): KONTROLA HRANÍC JE KĽÚČOVÁ
„Ďakujem všetkým starostom, dobrovoľníkom či zdravotníckym pracovníkom a najmä občanom, že uplynulý a tento víkend zvládli testovanie. Ľudia sa zomkli a poradili si. Táto marketingová akcia Igora Matoviča však nemá žiadny zmysel, ak si sem nákazu stále púšťame cez hranice. Od budúceho týždňa sa chce vláda sústrediť na len kontrolu hraníc s Ukrajinou, čo je zúfalo málo. Najmä keď vidíme, že všetky červené regióny sú na hranici s našimi severnými i južnými susedmi. Práve tam by mala smerovať pozornosť vlády.”
9. Júl 2021(FB pani Sakovej): „Policajti zasahujú proti vlastným občanom a situácia na hraniciach je absolútne nezvládnutá. Niekoľkohodinové kolóny, zavreté priechody s obchádzkami aj niekoľko desiatok kilometrov, nahnevaní turisti aj pendleri, chaos a zmätok.“
😬 Od bývalej ministerky vnútra by som očakával väčšiu znalosť pomerov týkajúcich sa hraníc, koniec koncov, nie je to tak dávno, čo ich sama zatvárala pred prichádzajúcimi občanmi.
Keď pani Saková píše, že nepozná krajinu, ktorá by mala 14 – dňovú karanténu, mala by dianie za hranicami sledovať trošku pozornejšie. A pozrieť sa treba aj na iné čísla. Kľúčová je v tomto prípade zaočkovanosť. Slovensko patrí medzi piatu najmenej zaočkovanú krajinu EÚ. Napríklad také Maďarsko si môže dovoliť mať otvorené hranice, pretože dosahuje v zaočkovanosti 57 %, Česko 47 % a Poľsko 44 %. Práve preto musíme mať takéto kontroly. Delta variant sa šíri hlavne medzi nezaočkovanými ľuďmi.
Ak by v Hlase mali naozaj odborníkov a chceli zodpovednú zmenu ako všade prezentujú, podporili by očkovaciu kampaň tak ako všetky opozičné strany v zahraničí. Nerobili by z nej politickú tému, pretože toto je téma výsostne odborná
Zdroj: FB.

Podobné články

1 komentár

Najnovšie články