utorok, 30 apríla, 2024

Ak by bola finančná podpora rozdeľovaná pre jednotlivé športové kluby spravodlivejšie, určite by šport spájal viac ľudí.

Najčítanejšie

Dnes sme na rokovaní mestského zastupiteľstva okrem iného rozhodovali aj o žiadosti futbalového klubu ŠKF Sereď o poskytnutí dodatočnej dotácie v čiastke 97 000 eur. Peniaze majú byť určené na krytie nákladov pre rozbeh súťaže III. ligy mužov a zabezpečenie činnosti futbalovej akadémie.

Napriek nesporným športovým úspechom a naozaj záslužnej práci s mládežou sa klub, z dôvodu nepostačujúcej športovej infraštruktúry ocitol v komplikovanej finančnej situácií.

Podporu športu a práce s mládežou považujem za mimoriadne dôležitú. Myslím že je správne, aby mesto futbalovej akadémií finančne pomohlo, aby tak deti a dorastenci mohli naďalej trénovať futbal v nezmenených podmienkach.

V ťažkej situácií sa však nachádzajú aj iné športové kluby v meste, ktoré sú v porovnaní s futbalom dotované výrazne menej už dlhodobo. Preto som podal procedurálny návrh, aby mesto vyčlenilo zo svojho rozpočtu čiastku 120 000 eur na účely mimoriadnej dotácie pre mládežnícke projekty všetkých športových klubov v meste.

Bohužiaľ návrh neprešiel.

Kolega Miro Bucha sa vyjadril že: Šport by mal spájať, ale „žiaľ je tu pár poslancov, ktorí sa snažia aby šport rozdeľoval.“
Mrzí ma že to takto vníma, pretože môj návrh smeroval k tomu, aby sme šport podporili. Aj futbal, ale aj iné športy. Ak by bola finančná podpora rozdeľovaná pre jednotlivé športové kluby spravodlivejšie, určite by šport spájal viac ľudí.

Zdroj: FB

Podobné články

18 KOMENTÁRE

Najnovšie články