piatok, 29 marca, 2024

Sereďskí futbalisti doplatili na niekoho fatálnu chybu a majú to zaplatiť občania mesta …

Najčítanejšie

Sereďskí futbalisti doplatili na niekoho fatálnu chybu a majú to zaplatiť občania mesta …

Na budúci týždeň sa bude konať zasadnutie MsZ, kde jedným z bodov programu je :

Informácia o situácii v ŠKF Sereď, o budúcich aktivitách klubu pre mládež a dospelých

Aktuálnu situáciu prišli futbalisti vysvetliť aj na rokovania športovej a finančnej komisie, kde prišli okrem funkcionárov aj deti s rodičmi.

Po srdervúcom príhovore manžerov ŠKF, vyšli s požiadavkou na dotáciu od mesta na 97 tis. EUR  !

Áno, vážení spoluobčania, žiadajú pána prednostu, aby našiel v rozpočte voľných 97 tis EUR  a aby ich poslanci odsúhlasili ako dotáciu pre ŠKF !

Vôbec im nevadí, že zoberieme financie opatrovateľkám, škôlkam, dôchodcom nepridáme na obedy, možno budeme vypínať osvetlenie každý večer na jednej ulici, na mestskom úrade vypneme klímu  … len aby futbalisti mohli zaplatiť trénerov futbalovej Akadémie a kúpiť hráčov do III. ligy.

Vôbec neberú ohľad na ostatné športové kluby, ktoré tak isto bojujú s nedostatkom financií, ktoré sa prikrývajú iba  takou perinou na akú majú a nepotrebujú sa zviditeľňovať cez divadelné predstavenia na komisiách či zastupiteľstve.

Ostatné športové kluby , ktoré majú niekoľkonásobnú členskú základňu, žnú celoslovenské úspechy, niektoré dokonca museli odstúpiť z 1. ligy, lebo nemali na to financie, bojujú ako vedia, obetujú voľný čas, trénujú častokrát zadarmo, platia nehorázne faktúry za prenájom priestorov, nechodia s prosíkom na mesto, ale hľadajú možnosti kde sa dá.

ŠKF za dlhé roky obrovskej finančnej podpory mesta si samozrejme na lacný prísun financií zvykli.

Páni poslanci a panie poslankyne, pozriete sa do očí rodičom tých detí, ktorí nechodia na futbal ? Tieto deti a mládež pre vás neexistujú ?  Tieto deti nemajú taký istý nárok na vašu podporu ? Nevidíte ako svojimi športovými úspechmi robia dobré meno nášmu mestu ? Týmto všetkým napľujete do tvárí ?

Futbalisti totižto klopú na tú nesprávnu bránu ! Nech sa pýtajú kompetentných na meste prečo z megalomanistického prvoligového štadióna bude nakoniec možno iba rekonštruovaná tribúna  ! Kto je zodpovedný za stav, do akého sa dostal sereďský futbal ? Niekto urobil fatálnu chybu a futbalisti ,bohužiaľ, na to doplatili !

Ale za to predsa občania mesta nemôžu, tak prečo by oni mali za to platiť ! Prečo majú nato doplatiť aj všetky ostatné športové kluby v našom meste ?

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, je podpísaný menom a priezviskom a fakty uverejnené v článku boli konzultované aj telefonicky. Autor však z dôvodu opodstatnených obáv o svoju bezpečnosť a bezpečnosť svojej rodiny, ako aj pomstu zo strany vedenia mesta Sereď a vedenia ŠKF, požiadal o zachovanie anonymity, čo redakcia rešpektuje.

Podobné články

90 KOMENTÁRE

Najnovšie články