utorok, 23 apríla, 2024

Dnešný deň (NE)priniesol poriadok ani do Sociálnych bytov Mesta Sereď, ani na ďalšie priestranstvá prístupné verejnosti

Najčítanejšie

Sereď / „Sme radi, že toľko kritizovanú neustálu špinu a množstvo odpadkov na mestskom pozemku v Sociálnych bytoch Mesta Sereď na Trnavskej ulici po dnešnom dni môžeme považovať  za minulosť.

Dnes tieto byty pod vedením primátora mesta Martina Tomčányiho upratali sociálne odkázaní spoluobčania a z dvora a priestoru pred mestskou nehnuteľnosťou po vyzbieraní odviezli za kontajner odpadu. Sen sa dnes splnil aj poslankyni Edite Červeňovej. Práve príkazy tejto poslankyne boli dnes naplnené – ľudia sa zapojili do skrášľovania životného prostredia a prvou predzáhradkou ktorú jej porota bude mať možnosť hodnotiť v rámci súťaže, je práve tá, pred mestskou nehnuteľnosťou“

Nuž, asi takto by v civilizovanej spoločnosti, našom prípade meste s fungujúcou samosprávou mala po tak intenzívnej kritike občanov a novín vyzerať reportáž z mesta.

Doplnená by mala byť o vytešenú tvár primátora – asi takúto:

zdroj foto: archív SOL

tešiaceho sa konečne z poriadku na pozemku mesta. Toho mesta, v ktorom dostal dôveru časti občanov spravovať veci verejné.

Realita v tejto mestskej nehnuteľnosti je po dlhé mesiace až roky ale takáto:

Takýto článok v Seredi má šancu vyjsť výlučne dnes, teda 1. apríla, nakoľko realita je úplne iná.

V objekte Sociálne byty Mesta Sereď na Trnavskej ulici je dlhodobo stav obdobný, ako na súkromnom pozemku primátora Točányiho pri bývalom MILEXe. Kopa odpadkov, pohyb podivných bytostí v nehnuteľnosti, búchanie delobuchov, krik a rachot prakticky denne doobeda, popoludní a to aj vo večerných hodinách.

Súkromný pozemok primátora Tomčányiho a odpadky na ňom:

Toto je Mesto Sereď. Po celý rok rovnako, ako dnes…

– – –

Odpadkom, špine a problémom týkajúcim sa verejnosti, sa SOL venuje pravidelne už minimálne 10 rokov. Články s fotografiami a videoreportážami nájdete v archíve média. Fotografie sú vyhotovované priebežne a za posledné dni bol pozemok primátora Tomčányiho a jeho brata zameraný a čiastočne sú z neho odpadky odstraňované.

Primátor Tomčányi na priamu otázku našich novín týkajúcu sa vlastníctva pozemkov v areáli bývalého MILEXu a jeho blízkosti vlastníctvo pozemkov zatajil, resp. nepriznal ani z pozície primátora mesta, ani z pozície fyzickej osoby. Odpovedať na otázky pred kamerou odmietol.

 

 

 

Podobné články

18 KOMENTÁRE

Najnovšie články