piatok, 29 marca, 2024

Tajomstvo futbalového štadióna ….

Najčítanejšie

K napísaniu tohto článku ma inšpiroval ostatný príspevok prispievateľa na Instagrame pod menom „seredcynik“  / asi mu teraz urobím reklamu, ale vrelo sereďanom odporúčam sledovať  jeho príspevky /.

Futbal v našom meste je totižto tabu. Pred nejakým časom sa riešili dotácie mesta pre ŠKF a teraz   „ seredcynik “ načrtol ďalšiu tému rekonštrukcie.

Minulý rok v septembri bola zverejnená informácia p. Adriana Ševečka, že  prvoligový štadión sa asi stavať nebude, nakoľko štadión navrhnutý v takomto „objeme“ nie je možné “vtlačiť“ do obytného územia / rozhodnutie EIA /.

Vedenie Správy majetku Sereď s. r. o., sa preto rozhodlo zvoliť iný postup rekonštrukcie štadióna. Na základe všetkých spracovaných štúdii a posudkov bola projektová dokumentácia prepracovaná a návrh rekonštrukcie štadióna upravený.

Treba len podotknúť, resp. vyzdvihnúť fakt, že poslanci MsZ schválili rekonštrukciu štadióna bez toho, aby videli nejakú prezentáciu, vizualizáciu, prepokladaný rozpočet …

Viete si predstaviť, že by managment nejakej firmy schválil projekt bez toho aby vôbec vedel čo schvaľuje ? Aby schválil projekt bez konkrétnej vizulizácie , rozpočtu ? Bez akejkoľvek diskusie ? Alternatív ? Podľa mňa taká firma neexistuje !

Ale naši zázrační poslanci schvália všetko ! A keď to nevyjde, nič sa nedeje ! Vedenie SMS s.r.o. zasadne a všetko zmení. Veď čo, peniaze máme a nikomu sa nemusíme spovedať ako s nimi naložíme ! Takto sa to robí v našom meste. A keď sa na futbalový štadión opýtate pána prednostu, s chladnou hlavou povie : „Čo ja s tým mám ? Majetok je SMS, tam sa pýtajte. „  A SMS s.r.o.  si veselo robí čo jej vyhovuje. Podotýkam aj s peniazmi z daní obyvateľov mesta.

Pýtam sa :

  1. Koľko stála projektová dokumentácia na prvoligový štadión aj so všetkými schvaľovacími procesmi ?
  2. Koľko stála projektová dokumentácia na momentálne schvaľovaný futbalový štadión ?
  3. Aký vlastne futbalový štadión sa ide v našom meste budovať ?
  4. Prečo nebola zverejnená žiadna vizualizácia štadióna s prípadnou verejnou diskusiou ?
  5. Čo je predmetom prvej etapy ? Termíny dokončenia prvej etapy ?
  6. Kto je zodpovedný za celý projekt rekonštrukcie ?

Atď.

 

Tých otázok je neúrekom, ale odpoveď zo strany mesta žiadna. Aj keď sa nejaká otázka zo strany poslancov objaví, rýchlo je umlčaná. To si skutočne, my občania mesta, nezaslúžime trocha úcty zo strany mesta ? Skutočne nám tu vládne arogancia moci ? Skutočne si môžu robiť aj s našimi daňami čo sa im zachce ?  Dokedy ?

 

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť seba a svojej rodiny, čo redakcia rešpektuje.

Podobné články

38 KOMENTÁRE

Najnovšie články