štvrtok, 9 mája, 2024

Z areálu bývalého MILEXu sa postupne stáva „verejný priestor“

Najčítanejšie

Sereď / Navezením plastového odpadu evidentne pochádzajúceho zo zahraničia do areálu bývalého MILEXu a to hneď niekoľkými kamiónmi, sa tento areál akosi stal priestorom nielen pre feťákov a bezdomovcov. Vzhľadom na veľké nádvoria, rozľahlé haly a po cestičkách aj autom ľahko dostupné zákutia, sa v tomto objekte „točia“ autá jedna radosť.

Odpad nelegálne  navezený do objektu sa v ňom samozrejme stále nachádza rovnako, ako už síce preriedený odpad pozostávajúci zo starého oblečenia.

Najskôr k vjazdu používali hlavnú bránu pod bývalým oficiálnym označením prevádzky MILEX. Aj dnes sú tam čerstvé stopy po minimálne osobných autách.

Iba nedávno pribudol ďalší vjazd do areálu a to hneď vedľa ČS LPG. Aj tu sú stopy po častej premávke áut.

Drogy, ich predaj, konzumácia a s tým spojená ďalšia trestná činnosť sa už akosi stali súčasťou mesta. Keď niekde spomeniete Sereď, hneď je človek „zaradený“, prípadne ľutovaný, kde to vlastne žije…

Je smutné, že ani po toľkom upozorňovaní na problémy súvisiace s týmto objektom, doteraz k žiadnej náprave nedošlo.

Ďalšie balíky s odpadom pribúdajú a nelegálne skládky tak vznikajú priamo pred a pri hlavnom vchode, čo je znovu ako pred Mestskými sociálnymi bytmi na Trnavskej ulici a objekte na Cukrovarskej žiaľ viditeľné aj z hlavných príjazdových komunikácií do mesta.

Mesto Sereď je teda viditeľné a tým známe z ďaleka. Kým iné mestá majú okoloidúci zafixované vďaka slušnému hotelu, dominante poskytujúcej oddych či relax, kvalitným a známym službám v niektorej z navštevovaných reštaurácií, Sereď je známa vďaka čiernym kopcom odpadného lúženca, po desiatky rokov rozoberanou halou bývalého MILEXu, pozostatkami bývalej NHS, prostitútkami na Bratislavskej ceste a – ako už bolo spomenuté, bohatou ponukou drog.

Podobné články

28 KOMENTÁRE

Najnovšie články