štvrtok, 25 apríla, 2024

AKTUÁLNE: “Keď ma majú na mestskom cintoríne zahrabať bagrom, radšej sa nechám pochovať na záhrade – 2” – VIDEO

Najčítanejšie

Sereď / Od štvrtka pod článkom vyhotoveným na podnet obyvateľky mesta Sereď pani Václavíkovej beží veľmi živá diskusia. Ľudia píšu svoje skúsenosti so správcom cintorína a pohrebnou službou pani Kašíkovej – a povedzme si na rovinu, samotná pani Kašíková ako ani mesto Sereď, keďže ide o mestský cintorín, zrovna zo súboja s občanmi pozitívne nevychádzajú.

Diskusia odhalila aj veci netušené, ktoré v budúcnosti nie je dobré verejne preberať nakoľko do témy vôbec nepatria.

Na druhý deň po publikovaní článku nás telefonicky kontaktovala matka pani Kašíkovej, ktorá sa sťažovala že v noci nespala, snažila sa obhájiť svoju dcéru a podľa jej slov sa vlastne potrebovala vyrozprávať, čo však nič nemení na veci, že pani Kašíková nereagovala dokopy na 14 pokusov telefonicky ju kontaktovať. Na mieste je teda otázka, ako vlastne funguje pohrebná služba a správca mestského cintorína v Seredi?

Po uverejnení článku a videozáznamu nás telefonicky  kontaktoval tiež bagrista z objednanej firmy, ktorý povedal, že chodia na cintorín len kopať hroby a predmetný hrob bagrom nezasýpali. My sme firmu ani neoslovovali nakoľko sa jedná o dodávateľa, ktorého úlohou nie je riešiť predmet problému, pre neho sa jedná o zákazku. Za zvolenie spôsobu vykopania a zahrabania hrobu zodpovedá správca cintorína a predmetná pohrebná služba, teda pani Kašíková.

O deň neskôr nám obyvateľka mesta, autorka podnetu pani Václavíková poskytla ďalší videozáznam, kde v skutočnosti je nový hrob vykopaný. Pri porovnaní s prechádzajúcim videom si určite každý čitateľ urobí názor sám.

 

Je smutné, že ani v takto vážnej veci do dnešného dňa stanovisko pre obyvateľov mesta nezaujal primátor a štatutár mesta Tomčányi, napriek tomu, že bol k tomu vyzvaný samotnou pani Václavíkovou a o kontakt s jeho hovorcom Veselickým sme sa snažili aj my. Primátor Tomčányi systematicky a dlhodobo ignoruje vyjadrovanie sa problematickým témam v meste a čaká pokým téma opadne a obyvatelia mesta o ňu stratia záujem. V tomto prípade ale ide o tému skutočne vážnu a svojim spôsobom dotýkajúcu sa skôr či neskôr každého z nás.

V záujme získania stanoviska vedenia mesta sme využili aj ďalšiu hovorkyňu ktorú mesto prijalo do pracovného pomeru, pani Zuzanu Slahučkovú, ktorá sa snažila vyjadrenie získať, no nakoniec od nej prišla len táto odpoveď:

Dobrý deň, pán Majko,
ohľadne toho bagra na cintoríne: Ak potrebujete stanovisko primátora, využite, prosím možnosti zákona č.211/2000, alebo adresujte mail s otázkou pánovi Veselickému.

S pozdravom,
Slahučková 

Aj odpoveď hovorkyne Slahučkovej svedčí o tom, že primátor mesta Tomčányi sa prostredníctvom svojho zástupcu a hovorcu Veselického dôkladne od verejnosti odizoloval, keďže Veselický služobný telefón počas pracovnej doby nedvíha.

Mestský cintorín teda čelí kritike viac ako 130 diskusných príspevkov od občanov počas prakticky necelých štyroch dní a je načase, aby sa nielen samotný primátor mesta Martin Tomčányi ale i poslanci zamysleli nad jeho ďalšou správou a fungovaním.

 

 

Prvú časť kauzy nájdete tu:

“Keď ma majú na mestskom cintoríne zahrabať bagrom, radšej sa nechám pochovať na záhrade” – odkazuje pani Václavíková – VIDEO

Podobné články

86 KOMENTÁRE

Najnovšie články