utorok, 30 apríla, 2024

Keď sa poslanec Kavoň nekontroluje sám, musia to robiť občania

Najčítanejšie

Šintava / Zvolenie občana do funkcie v samospráve si vyžaduje, aby bol dostatočne známy medzi obyvateľmi. Teda, aspoň u ľudí, ktorí mu dajú hlasy. Vie ale volič už počas volieb, kto je kto, aké má vlastnosti, charakter, ako sa vo funkcii (pri moci) bude správať a čo s ním moc urobí?

Záujem o veci verejné v demokracii nesmie končiť volebným dňom a prečítaním si výsledkov volieb.  Ak sa následne o volených zástupcov občan prestane zaujímať, ak ich správanie a konanie pri správe vecí verejných zostane bez občianskej kontroly, môžu (a podľa skúseností sa to aj stane) u niektorých ľudí dosadených do verejných funkcií nastať výrazné  zmeny. Funkcia a moc totiž odhaľuje vnútro a charakter človeka.

Zvolený zástupca občanov by mal mať vysoký morálny kredit a mal by v konaní byť voči všetkým občanom férový a jeho konanie by malo byť predvídateľné. A znovu – nie u všetkých to tak aj je.

No a pri niektorých z nich potom stačí obhliadnutie sa do minulosti, pripomenutie si ich konania, výrokov či verejných vyhlásení  a občan sa môže prekvapiť, alebo dokonca byť zhrozený.

Hodnotiac konanie a výroky voleného zástupcu v čase, je človekom „viacerých tvárí“ poslanec OZ v Šintave  Ján Kavoň.

Veď si jeho výroky pozrite sami…

Aké praktiky sa v obci Šintava snaží zavádzať poslanec a verejný činiteľ Kavoň? Aké materiály zbiera na iných poslancov? Sleduje ich, ak áno, s akým úmyslom? Nie je takéto konanie poslanca Kavoňa nebezpečné a nemôže sa javiť ako vydieranie a nie je dokonca nezákonné?

Správa vecí verejných sa na Slovensku práve vďaka takýmto ľuďom vo funkciách dostáva do stavu, kedy samospráve, funkcionárom a „politikom“ nedôveruje stále viac ľudí. Vo vysokej, ale aj v tej najnižšej, komunálnej politike. Jednoducho všade tam, kde sa volení zástupcovia takpovediac „vymknú z pod kontroly“ a začnú namiesto obhajoby verejného záujmu, robiť si nejakú pofidérnu „svoju“ politiku.

Ale o tom až nabudúce…

Podobné články

Najnovšie články