nedeľa, 5 mája, 2024

Pýtajte sa primátora a poslancov

Najčítanejšie

Od volieb uplynul mesiac a ľudia volili ZMENU. Hlasy a dôveru viesť mesto na najbližšie štyri roky dali kandidátovi Ondrejovi Kurbelovi a celému tímu, ktorý s ním do vedúcich funkcií v meste kandidoval.

Všetci kandidáti sľubovali lepšiu komunikáciu s občanmi. Poslanci MsZ sa napriek výraznej kritike občanov, hneď po voľbách rozhodli komisie pri MsZ viac menej odizolovať od odbornej verejnosti a obsadili ich prevažne sami sebou. Občanov tak vlastne odizolovali od reálnej (aj keď s hlasom poradným) možnosti aktívne sa podieľať na správe vecí verejných.

Viac čítajte tu:

Samospráva pripravila občanov o možnosť aktívne sa podieľať na správe vecí verejných

Áno, účinná a včasná  komunikácia vedenia mesta s občanmi je asi najdôležitejším prvkom spravovania vecí verejných v prospech občanov a vo verejnom záujme. Ako to (NE)funguje, alebo to funguje zle, prípadne len pre niektorých občanov a firmy, sme videli posledných dvanásť rokov.

Zmení primátor mesta Ondrej Kurbel zaužívané spôsoby riadenia a (NE)fungovania správy vecí verejných v prospech väčšiny občanov, zabezpečí transparentnosť chodu úradu, rozdeľovania peňazí a bude sa s občanmi radiť o tom, čo občania chcú a ako si predstavujú mesto, na ktorého chod sa svojou prácou skladajú?

Primátor mesta Ondrej Kurbel s tímom komunikáciu s občanmi sľuboval aj verejne na svojich billboardoch. Dajme jemu, jeho tímu a ostatným poslancom, ktorí do verejnej funkcie kandidovali dobrovoľne, šancu ich sľuby splniť.

Pýtajte sa primátora mesta a poslancov MsZ na všetko, čo vás občania zaujíma. Dožadujte sa toho, čo vám patrí. Správy vecí verejných v prospech väčšiny a vo verejnom záujme.

Svoju otázku môžete napísať do formulára, ktorý sme zverejnili. Následne vaše otázky raz mesačne položíme vedeniu mesta.

 

Odpovede opytovaných samozrejme zverejníme.

Podobné články

38 KOMENTÁRE

Najnovšie články