štvrtok, 9 mája, 2024

Ex starosta Holička sa verejne na slávnostnom OZ Václavovi Jurčagovi ospravedlnil

Najčítanejšie

Šintava / Keď v septembri roku 2015 sme na rokovanie OZ v Šintave na podnet nespokojných občanov prišli s kamerou ani sme nepredpokladali, že videozáznam z rokovania poslancov ktorí pred kamerou rokovali po prvý raz, natoľko zaujme verejnosť. Drvivá väčšina občanov ani len netušila, ako také rokovanie OZ vyzerá a nepochybne záznam vymenili za večerný program v TV a pri pukancoch a pivečku sa pobavili. A bolo na čom.

Poslaním účasti SOL na zastupiteľstve bolo aj do tejto samosprávy konečne priniesť transparentnosť. Obsah rokovania sme nepoznali a ani nezaujímal.

Vtedajší starosta obce Holička sa svojským spôsobom vyjadroval aj k rôznym aktivitám občanov. Spomenul aj Václava Jurčagu a to nie zrovna vyberaným spôsobom. Holička Jurčagu verejne obvinil z vecí, ktoré by síce v krčme veľký rozruch neurobili, no na verejnosti a pred kamerou…

Treba si uvedomiť, že starosta a štatutár obce na rokovaní OZ vystupuje v pozícii autority a pre drvivú väčšinu občanov to znamená prakticky úplnú vieru v to, čo na zastupiteľstve verejne povie.

Pre SeredOnLine.sk a dlhoročný projekt TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA  je dôležitý fakt, že práve tento videozáznam bol kľúčovým dôkazom v súdnom spore na ochranu osobnosti Jurčagu proti Holičkovi, ktorý Jurčaga vyhral aj na druhom stupni.

Uplynulo sedem dlhých rokov a Holička sa na poslednom rokovaní OZ na základe právoplatného rozsudku Jurčagovi verejne ospravedlnil.

Ex starosta Holička sa kamere na rokovaní OZ úspešne vyhýbal, čo tiež svedčí o jeho ochote uznať prehru a fakt, že občanovi verejne a bez príčiny ublížil.

Holička bol arogantným „frajerom“ za rokovacím stolom iba v momente, keď viedol rokovanie OZ a iných z pozície moci a tým sily verejne urážal a špinil ich meno. Postaviť sa rovnako odvážne pred kameru aj v momente, kedy súdy uznali oprávnené nároky poškodených, sa neodvážil.

Ani na súdnych pojednávaniach ktorých sme sa zúčastnili a ani pri ospravedlňovaní sa Holička už nesmial…

Zdroj: YouTube

Ani to ale nebolo jednoduché, nakoľko rozsudok sa stal právoplatným a vykonateľným už asi pred tromi rokmi a Holička ho nerešpektoval. Až zásah exekútora a pokuta s hrozbou ďalšej  Holičku  donútili vykonať to, čo mu súd uložil. Vyzerá to teda tak, že vždy to je „len“  a až o peniazoch.

Verbálnym verejným ospravedlnením sa ale vec nekončí, pretože Holičku čaká ešte verejné ospravedlnenie Jurčagovi v Šintavskom spravodaji šírenom do všetkých domácností v tlačenej verzii.

Rozsudky Okresného a Krajského súdu, na základe ktorých sa exstarosta Obce Šintava Holička bol povinný poškodenému Václavovi Jurčagovi  verejne ospravedlniť:

Rozsudok_15C-191-2016

Rozsudok_11Co-237-2019

Foto: (C) Milos Majko, archiv SOL a Transparentná samospráva

Podobné články

7 KOMENTÁRE

Najnovšie články