streda, 8 mája, 2024

Keď šintavský poslanec Kavoň iným určuje, čo môžu a čo nie

Najčítanejšie

Šintava / Poslanec OZ v Šintave Ján Kavoň sa v FB skupine založenej časťou súčasných poslancov a arogantne privlastnenej starostkou Režňákovou  iba nedávno posťažoval, že niekto v diskusii na SOL „sa podpísal“ jeho menom. A že sa bude brániť právnou cestou. Blahoželáme a držíme palce ! Pán poslanec má u nás podporu. S OCTK urcite bude SOL spolupracovať tak, ako to vyžaduje zákon, etika a morálka.

Pán poslanec OZ a verejný činiteľ Kavoň ale vo svojom poslaneckom príspevku pokračoval ďalej a to „upozornením“, že nesúhlasí s prevzatím jeho verejného príspevku iným médiom. No a tu akosi znovu zabúda na svoje postavenie v obci a v spoločnosti. Je voleným zástupcom občanov a tým jeho vyjadrenia ako poslanca, nie sú „len“ obývačkovými rečami bežného občana.

Ján Kavoň je určite doma rešpektovanou hlavou rodiny, ktorá ho pravdepodobne poslúcha na slovo, no to je asi tak všetko. Diktovanie kto čo má, nemá, môže či nesmie, tam aj musí zostať.

A preto tu je celý príspevok pána poslanca OZ v Šintave Jána Kavoňa. Toľko múdrosti si zaslúži byť demokraticky šírenej medzi občanov a teda tých, ktorí sú mimo uzatvorenú a cenzúrovanú diskusiu v privlastnenej FB skupine starostkou, na ktorej povolebnej žúrke sa Kavoň mal zúčastniť. Je to povinnosť média vykonaná vo verejnom záujme.

Milí priatelia, milí spoluobčania
Nezvyknem sa vyjadrovať k témam cez sociálne média, ale vzhľadom na udalosti a diskusie v médiach v posledných dňoch som sa rozhodol tak urobiť.
Najskôr dovoľte niekoľko riadkov ku voľbám.
Gratulujem p.starostke ku opätovnému zvoleniu a želám jej ako aj všetkým poslancom veľa síl, veľa energie, pozitívne myslenie, nech sa im spolu darí rozvíjať našu obec.
Myslím si, že 4 roky je málo na to, aby sa veci dali dotiahnuť, najmä vo verejnej správe to trvá trochu dlhšie ako by sme si všetci želali, máme tak postavené zákony, nastavený systém, je to fakt s ktorým sa treba vysporiadať. Predchodcovia mali 8 ročné obdobia na dokončenie svojich plánov, tak som rád že i teraz má p.starostka možnosť dotiahnuť do konca svoje plány. Z týchto dôvodov som verejne podporoval p.starostku a nevidím vôbec žiaden rozpor v tom, že som sa počas OZ zastal aj p.Holičku vo veciach v ktorých som vnímal, že sa pácha na ňom nespravodlivosť, urobil by som to i teraz a pre hocikoho bez ohľadu na to ako sa volá, zastával som sa spravodlivosti.
Viacerí ste sa pýtali, prečo som v týchto voľbách nekandidoval. Možno som niektorých ľudí sklamal, iných potešil. Ďakujem, že rešpektujete moje rozhodnutie. Rozhodol som sa tak, pretože som nechcel eskalovať napätie ktoré v OZ často bolo. Niektorí kolegovia/kolegyne prinášali témy, ktoré boli občanom a tejto obci len na príťaž, nič to neriešilo a oberalo nás to všetkých najmä o čas venovať sa niečomu, čo prináša ľuďom osoh, radosť a urobí život krajší a lepší. Neustálym hľadaním chýb a kritizovaním sa nedá nič konštruktívne robiť, nedávalo mi to ďalej zmysel, hoci ma táto práca bavila. Ak sa v budúcnosti nájde skupina pozitívne mysliacich ľudí s cieľom niečo dobré v obci vybudovať, nevylučujem, že sa budem opäť uchádzať o vašu dôveru, nateraz je však táto kapitola pre mňa uzatvorená a to aj pre doplňujúce voľby.
Vzhľadom na aktuálne diskusie ohľadom volieb v našej obci, chcem touto cestou vyzvať toho „hrdinu“, ktorý sa pod urážajúcim príspevkom v článku na seredonline podpísal mojim priezviskom, aby tento príspevok stiahol, alebo sa podpísal svojim pravým menom. Viete, každý pohár raz pretečie a to že som bol poslancom ešte neznamená, že môžete mňa a moju rodinu urážať a zneužívať, po prekročení tejto hranice mi nedávate inú možnosť, ako obrátiť sa na orgány činné v trestnom konaní. Dovolím si len poznamenať, že v dnešnej dobe všade zanechávate „digitálnu stopu“, nie je vôbec zložité zistiť IP adresu a ID machine, t.j. zistiť lokalitu a dokonca presne zariadenie z ktorého bol príspevok uverejnený.
Nikdy som v uvedených novinách nič nepublikoval, preto na túto výzvu využívam túto platformu.
Rovnako chcem vyzvať všetkých diskutujúcich, aby ste neurážali vo svojich príspevkoch nikoho, nemusíme mať na všetko rovnaký názor, ale diskutujte slušne, nerobte to tak ako to vidíte v bulvárnych médiach, tak to nemá vyzerať, a ak sa za svoj názor nehanbím, podpíšem sa svojim pravým menom.
Nenechajme sa stále rozdeľovať, skúsme to v našej obci inak, možno sa nám podarí, urobiť život veselší aspoň vo svojom okolí. Pomôžem si citátom z filmu a dovolím si ho trochu doplniť „buďme na seba dobrí keď môžeme“.
K ďalšim diskusiam sa nebudem už vyjadrovať, svoje pôsobenie vo verejnej správe chcem týmto uzavrieť.
Ďakujem vám všetkým za podporu a spoluprácu, ďakujem za pochopenie.
Prajem vám všetkým všetko dobré, nech sa vám darí a držte sa!
s úctou
Ing.Ján Kavoň
poslanec OZ
NEDÁVAM súhlas na zverejnenie tohoto článku v inom médiu.
Zdroj: FB
Na záver: považujeme za smutné, že poslanec Ján Kavoň volá po „spravodlivosti“ voči sebe, no počas jeho pôsobenia v OZ Šintava, spravodlivosť voči obcou jednoznačne a nespochybnitelne poškodeným občanom aj jeho priamou vinou za štyri roky nastolená nebola.
Zdroj: FB a Obec Sintava

Podobné články

26 KOMENTÁRE

Najnovšie články