piatok, 19 apríla, 2024

Odpadky po meste nie sú vyzberané už mesiace

Najčítanejšie

Sereď / Nie, stav v celom meste nemonitorujeme. To ani nie je našou úlohou. Sú ale verejné priestranstvá, ktorých stav zaznamenávame pravidelne. Nie dni či týždne, ale mesiace. Niektoré dokonca roky.

Poznáte tieto priestory na ulici M.R. Štefánika, konkrétne pred činžiakom „Hokejka“?

 

Mesiace nie sú odpadky a ohorky od cigariet vyzbierané ani zo štrku vysypaného popri krivom asfaltovom chodníku pri Hokejke.

Áno, niektorí ľudia sú skôr prasatami a odpadky zahodia na zem tam, kde obal z napolitánky, alebo ohorok z cigarety, sa odpadkom pre nich stane. Ale to neznamená, že verejné priestranstvá v meste nebudú po dlhé mesiace udržiavané.

Každý verejný ľuďmi využívaný priestor sa skôr či neskôr zašpiní. Keď nie inak, tak nafúkaním špiny z okolia. Pravidelná údržba verejných priestranstiev funguje v každom meste a v každom štáte. Aj tam, kde si nik nedovolí na zem odhodiť ani len ohorok s cigarety.

V Seredi ale je stav dlhodobo iný. Okrem množstva buriny sú odpadky sústavne pri lavičkách a na chodníkoch.

Mesiace nie sú odpadky a ohorky od cigariet vyzbierané ani zo štrku vysypaného popri krivom asfaltovom chodníku pri Hokejke.

Stav všetkých spomenutých miest máme systematicky dokumentovaný na týždennej báze od tohtoročnej jari. Skutočne sme čakali, či vyčistenie verejného priestranstva vedenie mesta (primátor Tomčányi s podriadenými) zabezpečí aspoň pred voľbami.

Do komunálnych volieb je mesiac. Nie, Tomčányi čisté mesto nezabezpečil. Ani jeho podriadení. Zodpovedné osoby sa pravdepodobne za naše peniaze radšej venujú volebnej kampani a nie tomu, za čo sú občanmi platení.

Podobné články

20 KOMENTÁRE

Najnovšie články