piatok, 26 apríla, 2024

Keby to nebolo tragické, aspoň by sme sa zasmiali

Najčítanejšie

Pred dvomi dňami nás čitateľ  SOL upozornil na karavan parkujúci v areáli bývalého MILEXu v Seredi na pozemku, vlastníctvom ktorého sa súčasný primátor Ing. Martin Tomčányi nechválil. Dokonca jeho vzťah k pozemku pri žiadosti o informácie zatajil.

Z ďaleka viditeľné dominanty Mesta Sereď začínajú vyhľadávať turisti

Martinovi Tomčányimu sme v deň uverejnenia fotografie zaslali e-mail so žiadosťou o zaujatie stanoviska v tomto znení:

Pán Ing. Martin Tomčányi,

na základe upozornení občanov mesta Sereď, je aktuálne na Vašom pozemku v areáli bývalého MILEXu odstavený karavan, v ktorom „kempuje“ jeho osádka (snáď len ona).

Ide o miesto verejne prístupné, dlhodobo  značne znečistené odpadkami bez napojenia na infraštruktúru nevyhnutnú k vykonávaniu aktivít zameraných na turistický ruch a známe skôr bezdomovcami, predajom drog a ako skládka odpadov snáď všetkých druhov, aj odpadov na Slovensko nelegálne dovezených zo zahraničia.

V mene čitateľov SOL sa Vás pýtame, smeruje rozvoj turistického ruchu v súčasnosti, alebo  budúcnosti k propagácii Mesta Sereď cez aktivity ako napríklad prehliadka skládok nelegálneho odpadu zo zahraničia, adrenalínové výstupy na rozpadajúci sa skelet haly, zápas s feťákom o dennú dávku drogy, nocľah s bezdomovcom v novej kope odpadkov, alebo podobnou aktivitou ktorú je možné vykonávať v lokalite bývalého MILEXu?

Pán Tomčányi pýtame sa Vás ako vlastníka predmetnej nehnuteľnosti, vyhovuje Vám takto odpadkami znečistený pozemok na ktorom sa každý deň a noc zdržujú bezdomovci a zdrogovaní feťáci, prípadne na ňom „kempujú turisti“ v karavane?

Vašu odpoveď uverejníme v plnom znení a žiadame ju zaslať e-mailom na adresu  majko@majko.sk.

Za SOL, Miloš Majko

Martin Tomčányi redakcii včera zaslal túto odpoveď:

Primátor 11. 8. 2022 11:31  komu: reporter24

Pán Majko

Dňa 8.7. 2022 ste ma formou mailu žiadali o finančné vyrovnanie za použitie tzv. „Vašich tabuliek“ .

Dňa 12.7. 2022 som Vás požiadal o upresnenie finančnej čiastky, ktorú žiadate v rámci finančného vyrovnania. Doteraz ste mi Vami požadovanú čiastku neupresnili.

Za posledné roky stále žiadate nejaké nové vyjadrenia a nie sú uzavreté ani zodpovedané tie predchádzajúce…

PS:

Vo večerných hodinách sa na Vami určenom pozemku žiadny karavan nenachádzal. Foto z 10.8. 2022 cca 21.30 hod. a foto z 11.8. 2022 6.50 hod. mám k dispozícii.

Ing. Martin Tomčányi   Primátor mesta Sereď 

– – –

Ako je uvedené v nadpise tohto článku, odpoveď vlastníka pozemku je nie humorná, ale pre obyvateľov mesta a verejnosť tragédiou. Tragédiou preto, lebo toto si voči občanom dovolí osoba, ktorá by slušnosť, dodržiavanie základných etických a morálnych zásad mala aspoň predstierať.

Naša reakcia na odpoveď Tomčanyiho bola takáto:

Dobry den pan Tomcanyi,

kedze Vam ani tri volebne obdobia stravene vo funkcii primatora a dokopy viac ako tridsat rokov vo verejnej funkcii nestacili na zaregistrovanie zasadnych rozdielov medzi pravami a povinnostami volenych funkcionarov a obcanov, dovolim si Vam pripomenut, ze z nas dvoch to nie som ja, kto sa vysledkami prace zodpoveda obcanovi.

Nie som povinny Vas oboznamovat s ucelom otazok a uz vobec Vas informovat, kedy ktora informacia a akym sposobom bude pouzita.

Povazujem za smutne, ked nerozlisujete dokonca ani to, ci ste osloveny ako fyzicka osoba v sukromnej veci, alebo ako primator a statutar Mesta Sered. Evidentne Vam toto splyva do jedneho, co je dlhodobo viditelne aj z Vasho konania a spravania sa vo verejnej funkcii.

K Vasmu problemu z pred niekolkych tyzdnov – NIE! tabulka je Vasa, resp. mna nezaujima koho. Ja riesim jej vizual (rozdiel Vam iste vysvetli niekto, kto veci rozumie), ktoreho autorom som ja. A nevyzval ste Vy mna, ale ja Vas, kedze nie ja som vo veci konal protipravne. To len na upresnenie Vami napisaneho textu v sprave.

K aktualnej veci:
Neriesime hodiny, dni, ani mesiace pred tym, ani po tom, teda cas, kedy karavan NEstal (kempoval) na Vasom pozemku, ale cas, kedy tam fyzicky stal a v nom na posteli lezali ludia. (Ak je nutne aj toto blizsie vysvetlit, snad sa vo Vasom okoli najde niekto s lepsimi pedagogickymi schopnostami, ake mam ja.)

Pan Tomcanyi, na Vase odpovede na otazky z predchadzajuceho e-mailu pockame dnes do pol noci.

Za SOL Milos Majko

– – –

Ani Martin Tomčányi a ani primátor mesta Sereď Martin Tomčányi e-mailom redakcii do polnoci nereagoval.

Nateraz urobenie si názoru na odpoveď primátora Tomčányiho necháme na čitateľoch a teda tých, komu Tomčányi odpovedal.

Podobné články

Najnovšie články