štvrtok, 28 marca, 2024

Pravda o Seredi: Chrapúnske verejné útoky na poškodeného a obhajoba Tomčányiho, ktorý nakoniec aj tak uznal protiprávny stav

Najčítanejšie

Uverejneniu materiálu dokazujúceho nezákonné použitie grafického vizuálu tabuliek súčasným primátorom mesta Ing. Martinom Tomčányim na súkromné účely, predchádzalo odoslanie e-mailu na jeho adresu (súkromnou adresou nedisponujeme) s týmto obsahom:


Milos Majko   pi 8. 7. 14:30 (pred 9 dňami)  komu: primator, seredonline

Dobry den pan Martin Tomcanyi,

iba pred nedavnom som bol upozorneny na skutocnost, ze na svojom SUKROMNOM POZEMKU mas oznacenia, ake boli s predmetnym vizualom zakupene MP Sered. Povedane inak, Tvoj sukromny pozemok je oznaceny vizualom tabuliek, ktore boli vyhotovene mojou firmou VYLUCNE pre pouzitie MP Sered (a dalsimi, ktore tabulky zaplatili) a stranami, ktore tabulky s predmetnym vizualom zakupili.

Autorom vizualu som ja osobne a nemam vedomost, ze by som Ti dal suhlas na vyuzitie mojho autorskeho diela na SUKROMNE UCELY.

Ziadam Ta preto, aby si BEZODKLADNE odstranil zo svojho oplotenia to, co Ti nepatri a aby si ma vo veci kontaktoval za ucelom financneho vyrovnania, kedze k pouzitiu vizualu na Tvoje SUKROMNE UCELY nespochybnitelne doslo.

Milos Majko


 

Zároveň zhruba v rovnakom čase bolo o zneužití vizuálu informované aj vedenie  aj samotnej Mestskej polície v Seredi. Tabuľky s predmetným vizuálom totiž boli zakúpené  mimo iných, aj tunajšou Mestskou políciou, ktorej práve primátor Tomčányi šéfuje.

Článok s videozáznamom bol zverejnený až po cca siedmich hodinách, nakoľko sme Martinovi Tomčányimu chceli dať možnosť na korektné a neverejné upozornenie zareagovať. Nestalo sa. Vyzvaná osoba vo svoj prospech zneužívajúca cudziu prácu a jej výsledky – nereagovala. Primátor mesta Tomčányi na vážnu situáciu teda nereagoval, no článok s video odkazom Tomčányimu nezostal bez povšimnutia.

Pravda o Seredi: Martin Tomčányi výstražné tabuľky používa bez súhlasu autora – VIDEO

V diskusii pod článkom a na sociálnej sieti sa spustila búrlivá diskusia diskutujúcich v drvivej miere verejne osočujúcich, ponižujúcich a kritizujúcich nie osobu Tomčányiho (ľudovo povedané zlodeja) ktorá sa protiprávneho konania dopustila, ale poškodeného – okradnutého, teda obeť jeho konania.

Z diskusie, na ktorú ani poškodený a ani médium nereagovalo a nechalo ju volne plynúť,  vyberáme:

kurbel robi love na seredi v stavebnom materiali pre sered a schovava sa za opoziciu 🙂 majko ma 10000 sledovatelov na svojom portali, normalne sa v nedelu pomodlia a myslia si ze im boh odpusti….. tak tento svet smeruje do p…..

Uz by som vcase pred volbami cakal ze panbozkari a ojebavaci ako kurbel, majko, hanus, kralovic a podobni pridu s niecim prevratnym…… no som sokovany nic sa v tej Seredi nedeje 🙂 Utocia na toho primatora cez ten jeho portal nonstop 🙂 ktovie ako to je??? kurbel s majkom zarobili tolko love, ze uz maju cas cely den sediet pred branou Tomcanyho a fotit tabulky, na miesto pomahania 🙂

Miestny 9. júla 2022, 8:21
ZAS MAJKO POUKAZUJE NA VSETKYCH NAOKOLO ALE NA SEBA PRSTOM NEUKAZE. MAJKO TY BYVALY ŠTBÁCKY ZMRD A TY SI MYSLIS ZE O TEBE NEVIE NIKTO ODKIAL A OD KOHO BERIES PENIAZE A ZACO? POTOM VYMAZAVAS KOMENTARE LEBO SA JEDNAJU PRIAMO O TEBE. A TY SI MYSLIS ZE TY OSTANES PRED LUDMI CISTUCKY AKO LALIA? TU PISAT NEBUDEME NIC ALE VEREJNE POJDE VON A DOBRE VIES CO. MOZES KLUDNE VYMAZAT DALSI KOMENTAR KTORY SA JEDNA O TEBE ALE TO CO POJDE OHLADOM TEBA VON TO NEBUDE V KONENTAROCH ALE VEREJNE TO BUDU LUDIA CITAT A NECHAJ SA PREKVAPIT KDE. A VELMI BUDU PREKVAPEKNY CO SI ROBIL AJ ROBIS AJ KTO TI ZA ROZNE VECI PLATIL PENIAZE A NIE CESTNÝ LUDIA AKO SA PREZENTUJES TY. ŠTBÁCI BOLI NAJVACSIE LUDSKE PODRADNE KURVY KTORYCH MAJU LUDIA NA PAMATI DODNES A TY SI JEDNYM ZNICH. MAJKO COSKORO DAME VON TVOJ CESTNY ZIVOT AKO SA PREZENTUJES A DOBRE VIES ZE SI TO MAL UZ SLUBENE ALE TERAZ JE TOHO VIAC AKO SI MYSLIS. TY POTKAN VED UVIDIS AKE INFORMACIE POJDU O TEBE A TY VELMI DOBRE VIES OCOM PISEM TY ZMRD.

 

A desiatky ďalších príspevkov obsahom útočiacich na poškodeného a nie odsudzujúcich páchateľa nezákonného konania.

 

Za prvých  dvadsaťštyri hodín pod článok pribudlo päťdesiat  diskusných príspevkov.

Keď diskutujúci nezaznamenali reakciu autora čiste faktografického článku, zmenili taktiku. Začali spochybňovať autorské práva, autorstvo k vizuálu a dokonca sa snažili navodiť dojem, že zákon takéto použitie umožňuje. Povedané inak, dokonca úplne „na hulváta“ obhajovali jasnú a „bohapustú“ krádež  vlastníctva iného a teda priamo osobu Tomčányiho, na koho nehnuteľnosti tabuľky v danom momente boli nalepené.

Príspevky  mali aj takýto obsah:

Môžem si urobiť kópiu diela pre seba? Môžem si dielo voľne stiahnuť („download“) z inej stránky?
Vyhotovenie rozmnoženiny zverejneného diela pre súkromnú potrebu

Jedným z najčastejších spôsobov použitia diela a zároveň využitia zákonnej licencie je vyhotovenie rozmnoženiny diela pre súkromnú potrebu (§ 42).

Fyzická osoba môže bez súhlasu autora vyhotoviť rozmnoženinu diela pre svoju súkromnú potrebu a na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný, pričom za takéto použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.

To znamená, že osoba si môže bez súhlasu autora legálne vyhotoviť rozmnoženinu napr. hudobného, alebo audiovizuálneho diela (filmu) (napr. „download“) za predpokladu, že túto rozmnoženinu nebude ďalej šíriť (napr. predajom, vypožičiavaním, sprístupňovaním prostredníctvom internetu („upload“) a pod.).

Pre kváder 9. júla 2022, 13:06
sprostý bol tvoj mŕtvy tatko, ktorý sa mal radšej do žihľavy spraviť. Jediný kto tu porušil zákon je p. Majko ktory polepil cudzí majetok a natočil o tom aj video. Kde je daky dôkaz ze p. Majko je autorom vizuálu? To že to on povedal? Tak isto on to mohol okopírovať pred xy rokmi od niekoho, ale to sa už ťažko dokáže keďže tieto tabuľky podla legislatívy sú neplatne. Vravím nezastavam si primátora lebo lebo osobne som proti nemu ale p. Majko to extrémne preháňa.


 

Opätovne žiadna reakcia od autora a tak sa diskutujúci pokúsili diskusiu aspoň presmerovať na inú tému. Tentokrát na prísediaceho na súde.

Pravdepodobne až právnici t.č. primátorovi mesta Tomčányimu vysvetlili, ako sa veci majú a že poškodenému v podstate vyhovuje stav „čím horšie, tým lepšie“ rovnako, ako tomu bolo pri hulvátskej diskusii v minulosti pod článkami týkajúcimi žiadosti o vydanie stavebného povolenia na postavenie stanu a zatlčenie niekoľkých kolíkov k rajčinám. (verejnosť dodnes netuší, čo bolo príčinou žiadostí a vedenie mesta sa tým nepochválilo)

Zrazu negatívna diskusia a odporné a zákerné príspevky skončili a poškodený od Martina Tomčányiho dostal e-mail s týmto obsahom:


Primátor  ut 12. 7. 12:16 (pred 5 dňami)   komu: mne

Pán Miloš Majko,

v zmysle Vašej výzvy zo dňa 8. Júla 2022 Vás žiadam upresniť výšku čiastky za účelom finančného vyrovnania, ktoré žiadate. ( Upozornenia A4 – papier vo fólii sa na plote už nenachádzajú).

S pozdravom

Ing. Martin Tomčányi     Primátor mesta Sereď  Web: www.sered.sk


 

Napriek tomu, že poškodený Martina Tomčányiho kontaktoval ako súkromnú osobu, odpovedal mu Tomčányi,  primátor mesta Sereď. Ako obyčajne, arogancia, bohorovnosť, pocit, že on je Mesto Sereď, alebo ešte stále úplné nepochopenie situácie?

– – –

Martin Tomčányi odstránením tabuliek s protiprávne použitým vizuálom na súkromné účely a žiadosťou o vyčíslenie výšky finančného vyrovnania, teda priznal vinu.

Vo veci obsahu diskusných príspevkov autorov úmyselne uvádzajúcich zjavné klamstvo a informácie cielene dehonestujúce poškodeného, pravdepodobne podáme trestné oznámenie.

– – –

Úplnej absencii morálky, etiky, rešpektu pred právami poškodených, absencii zmyslu pre spravodlivosť a zvrátenému vnímaniu fungovania spoločnosti v demokracii, sme venovali tento článok:

„Na to, aby zlo zvíťazilo, stačí málo: aby dobrí ľudia nerobili nič.“

V tejto súvislosti je potrebné zamyslieť sa nad skutočnosťou, prečo nezákonný stav osobne sa dotýkajúci súčasného primátora mesta Ing. Martina Tomčányiho takto zákerne na SOL obhajujú vždy len anonymovia. Z čoho majú strach? Alebo sú si plne vedomí klamstiev, ktorými sa snažia obrániť svojho „chránenca“?

Kedy sa dostane spoločnosť do stavu – „padni komu padni“ a verejná kontrola ignorantov zákonov, zlodejov a tunelárov v politike bude realitou aj pre bežného občana?

Podobné články

52 KOMENTÁRE

Najnovšie články