štvrtok, 28 marca, 2024

Cyklocesta sa rozpadá od novoty. Takto vyzerá Tomčányiho robota

Najčítanejšie

Sereď / A vedenie mesta sa to už nesnaží ani len maskovať.

Na nekvalitné vyhotovenie cyklocesty sme upozorňovali nielen počas jej výstavby, ale aj hneď po dokončení tejto stavby najskôr súčasným primátorom Tomčányim odmietanej, no po jeho nástupe do funkcie nakoniec realizovanej mimoriadne rýchlo. V akej kvalite, vidíme.

Pamätáte si na prerastanie asfaltu burinou uprostred cyklocesty už tri mesiace po jej dokončení? A spomínate si na náš telefonát s konateľom realizačnej firmy, ktorý bez okolkov povedal, že či si myslíme, že za tie peniaze sa to dá urobiť kvalitne?

A spomínate si na to, že tam malo byť šetrené na všetkom, aj na podklade? A tiež na Ivana Sklenára, ktorý navrhoval vykonanie sond za účelom zistenia, či bol dodržaný technologický postup prác a projektová dokumentácia? Sklenárove návrhy neboli vedením mesta akceptované, resp. boli odmietnuté. Prečo?

My si na to spomíname veľmi dobre. Aj na diskusiu, v ktorej našu kritiku odsudzovalo viac ľudí s tým, že si máme vážiť, keď „sa niečo robí“.

A tak tomu je stále a prakticky vo všetkom. A my sa počas rokov znovu a znovu verejne vedenia mesta – primátora Tomčányiho pýtame – dokedy?

Sú spokojní poslanci spolu s primátorom Tomčányim s takýmito výsledkami práce a robia obdobne aj vo svojom, u seba doma a za svoje peniaze?

Včera sme do redakčnej pošty dostali desiatky aktuálnych fotografií z cyklotrasy. Tu sú aj spolu s textom e-mailu:

„Neposlal som vam vsetky fotky iba niektore. Ani som vsetko nenafotil.Toto je asi 700 mozno 800 metroveho useku. Cele to ma myslim ze cez tri kilometre. Rozpada sa to uplne od novoty. Ked som chodil behavat po hradzi mozno 10 rokov dozadu kazdy pondelok Himpan s Holiskom na aute jazdili po hradzi a striekali vyrastajucu zelinu. Takto vyzera Tomcanyiho robota

Tento podnet občana zaraďujeme do seriálu „Pravda o Seredi“.

Podobné články

51 KOMENTÁRE

Najnovšie články