piatok, 29 marca, 2024

Nevyhnutné sa stalo skutočnosťou: ŠKF Sereď sa pomaly vracia tam, kde šport patrí

Najčítanejšie

Aspoň teda šport z významnej časti financovaný z verejných peňazí. V prípade toho seredského, z dotácií Mesta Sereď.

Na základe  publikovaných informácií, ŠKF Sereď končí v 1. lige. Pre úplnosť dodávame, že ide o plne súkromný klub – akciovú spoločnosť, ktorej akcionármi sú dvaja poslanci MsZ  Robert Stareček a Miroslav Bucha. O zvláštnom spôsobe navrhovania a schvaľovania si dotácií pre vlastnú firmu týmito poslancami, sme v novinách písali niekoľkokrát.

Rovnako sme verejne a nie raz kritizovali sponzoring  tohto klubu osobami s kriminálnym pozadím a dokonca spájaných s viacerými vraždami.

Vyzerá to teda tak, že po dlhej a intenzívnej kritike futbalového biznisu v Seredi, neexistencii zodpovedajúceho štadióna a evidentne aj finančných prostriedkov, sa klub (snáď) vráti tam, kam patrí. Prioritne k športu a výchove dorastu, športovaniu detí a mládeže. A tu je dotovanie z verejných finančných zdrojov na mieste.

Po dlhej dobe sa teda z futbalu môže stať miesto pre stretávanie sa fanúšikov na zápasoch, kde po mestskom štadióne nebudú behať hráči nakúpení z Afriky a Balkánu. Ale mladí a šikovní hráči z mesta a regiónu.

Predchádzajúce články nájdete aj tu:

http://archiv.seredonline.sk/clanky/mesto-sered-bude-vdaka-hlasovaniu-poslancov-msz-financovat-sportovy-klub-milionom-eur-poslancov-ani-primatora-mozne-prepojenie-klubu-na-kriminalne-podsvetie-nezaujimalo/index.html

František Dora bol ešte nedávno v dozornej rade sereďského futbalu a jeho firma futbal sponzorovala. Zajtra mu na súde za objednávky vrážd hrozí doživotie – AKTUALIZOVANÉ

Ešte vo februári bol v dozornej rade seredského futbalu. Dnes je súdený za vraždu.

Prečo som sa na včerajšom zastupiteľstve dostal do sporu s primátorom Tomčányim

Tajomstvo futbalového štadióna ….

O stanovisko k aktuálnej situácii sme mali záujem spýtať sa aj vedenia klubu, inak poslanca MsZ a akcionára akciovej spoločnosti  Róberta Starečka. Telefón ako obyčajne zodvihol, no povedal, že nemá čas a okamžite zložil. Ako obyčajne.

Správu SMS zaslanú R. Starečkovi uverejňujeme.

Je smutné, že napriek nie malým finančným dotáciám ako priamo klubu, tak v podobe prevádzky štadióna a úhrady energií Mestom Sereď, nielen šéf klubu, ale aj volený zástupca necíti potrebu korektne zaujať stanovisko zaujímajúce občanov. Tých, ktorí spomenutú zábavu dospelých niekoľko rokov spolufinancovali.

Podobné články

44 KOMENTÁRE

Najnovšie články