pondelok, 29 apríla, 2024

Je načase zverejniť ďalšie fakty týkajúce sa mestského majetku v Malom háji a nakladania s ním

Najčítanejšie

Sereď / Znovu živá diskusia pod článkom týkajúcim sa mestských pozemkov v Malom háji, ktoré niekoľko mesiacov slúžili na skladovanie nezákonne dovezeného odpadu zo zahraničia.

Nie, na pozemok tento odpad nevozilo Mesto Sereď, ale súkromná spoločnosť, ktorá takto vykonávala v rozpore so zákonom, ale aj nájomnou zmluvou. A Mesto Sereď nezakročilo tak, ako zakročiť malo možnosť, malo právo a aj – malo povinnosť.

Opačne, primátor mesta Tomčányi, jeho zástupca Veselický a prednosta úradu Krajčovič, stav verejne na rokovaniach MsZ obhajovali.

Najskôr spoločnosť TEKADEX s.r.o a následne GreenCon Recycling s.r.o. (obe s rovnakým konateľom Tomášom Krošlákom) sa ale na mestskom  pozemku „nevyskytli“ náhodou. Pozemok užívali na základe nájomnej zmluvy s Mestom Sereď  a ako ho užívali sme písali už v niekoľkých materiáloch.

Je čas povedať si, aj ďalšie informácie, ktoré občanov zaujímajú. Napríklad, ako je možné, že konateľ jednej firmy ktorá po sebe zanechala mestu dlhy a tony nevytriedeného a nespracovaného BRO, dostal šancu na mestskom pozemku podnikať s  firmou s iným IČOm, no s rovnakými praktikami. A to napriek upozorňovaniu niektorých poslancov MsZ, že to nie je zrovna „dobrý nápad“.

Niekto konkrétny to ale za dobrý nápad považoval a výsledok – ďalšie dlhy pre Mesto Sereď, tony nevytriedeného a nespracovaného BRO má na krku mesto a my nie a nie sa poučiť.

V koho záujme je takéto nakladanie s majetkom mesta? Kto rozhodol o tom, že konateľ  ktorý v jednej firme užíval mestský majetok v rozpore s nájomnou zmluvou a porušoval zákony, je dôveryhodným partnerom pre mesto vo firme inej?

Nejde o záujem iný, s ktorým zo strany vedenia mesta nie je záujem pred občanmi sa chváliť?

Podobné články

15 KOMENTÁRE

Najnovšie články