štvrtok, 18 apríla, 2024

Mesto uberá odpadové nádoby zo stojísk, obyvatelia upozorňujú na odpady pri kontajneroch a vystríhajú pred potkanmi

Najčítanejšie

Sereď / Občania nakladanie s odpadmi evidentne berú citlivo. Na jednej strane benevolencia vedenia mesta (a dokonca dotovanie podnikateľa z verejných finančných zdrojov) pri nezákonnom nakladaní s odpadmi nelegálne zo zahraničia vozenými a skladovanými v rozpore s nájomnou zmluvou na mestskom pozemku  v Malom háji a na strane druhej vyslovene škrtenie obyvateľov a – neskutočný neporiadok po meste.

Základná údržba v meste nefunguje tak, ako má už niekoľko rokov. Odpadky sú viditeľné na verejných priestranstvách a prechádzajúc mestom si človek musí myslieť, že sa blíži k osade na východe Slovenska.

Obyvateľom rodinných domov mesto znižuje frekvenciu zberu odpadu o 50% a uberá kontajnery na komunálny odpad aj pred bytovkami. Obyvatelia mesta sa  na sociálnych sieťach sťažujú a jasne a zrozumiteľne verejne pomenovávajú pociťované problémy. Na vchody bytoviek vyvesujú oznamy upozorňujúce na potkanov. Ľudia z bytoviek nám volajú s tým, že máme prísť nafotiť potkanov pendlujúcich od stojísk na odpadky cez parkoviská áut a „nocujú“ v zaparkovaných autách ohrievajúc sa od motorov po ich odstavení. Hrozia škody na rozhryznutej  elektroinštalácii a hadiciach  v súkromných autách. A viceprimátor Veselický ľudí  kritizujúcich súčasný stav v meste článkami v mestských novinách posiela na liečenie.

Nie pán viceprimátor, nie občania sú vinní za tento zúfalý stav, ale vedenie mesta, ktorého súčasťou si už dvanásty rok aj Ty osobne!!

Blížia sa voľby do samosprávy a hrozí výmena na poste primátora, ako aj v zastupiteľstve. Môžu si súčasní ľudia vo vedení mesta dovoliť poslancov, ktorí nebudú slepo mávať na ich návrhy podľa mnohých ľudí zjavne odporujúce verejnému záujmu?

Mesto sa stále tvári, že sa nič nedeje. Opak je ale pravdou. Ľudia sú pozornejší a všímajú si. Po seriáli kritizujúcom rozpadnuté chodníky v meste, sa pozrieme na všade prítomný odpad na verejných priestranstvách a tam, kde vlastníci tvária, že sa to ich netýka.

Vieme vôbec, koľko mesto zarába na odpade a že na občanoch zarába viac, ako súkromné firmy?

Podobné články

19 KOMENTÁRE

Najnovšie články