piatok, 29 marca, 2024

Trpíme na príliš veľkú demokraciu a viac chránime práva zločincov ako ich obetí

Najčítanejšie

Po pravdepodobne druhom nakoniec úspešnom pokuse o samovraždu vykonanom zo zločinov obvineným bývalým generálom Milanom Lučanským  na spravodlivosť vtedy  čakajúcim vo väzbe som publikoval článok pod titulom:

Odmietam vidieť, ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku

v ktorom som napísal aj toto:

Tak rozmýšľam, že my máme skoro celé vrcholové vedenie polície pôsobiace na funkciách počas niekoľkých volebných období strany SMER-SD vo väzbe. Existuje na svete ešte iný štát s takto strašnou bilanciou a podozreniami z napojenia polície na organizovaný zločin?

Zoznam stíhaných sudcov, policajtov a prokurátorov by bol dlhý, no vo všetkých prípadoch je jednoznačne dôležité, aby neskončili / nebolo im umožnené skončiť rovnako či obdobne, ako skončil Lučanský.

Áno opakujem a zdôrazňujem, že odmietam vidieť ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku. Konanie týchto ľudí musí byť riadne vyšetrené a ak sú vinní, musia na hodne dlhú dobu skončiť v base.

Odvtedy sa moje obavy žiaľ naplnili a to hneď v niekoľkých prípadoch. Lučanský bol v druhom pokuse so samovraždou úspešný – ozaj nezdá sa vám, že ošiaľ so zapaľovaním kahancov a sviečok pred Prezídium policajného zboru akosi rýchlo ustal? Naplnili už „užitoční idioti“ zámer toho, kto ho vyprovokoval? – a nasledovali ho ďalší. Keď nie samovražda kľúčového svedka jeho vlastnou zbraňou políciou neodobranou napriek vážnym obvineniam, tak ochorenie na Covid-19 a pokus Kočnerovej opičky Jankovskej ukončiť život nadmerným požitím tabletiek na spanie. Znovu len asi logická otázka: Nezvyknete tabletky schovávať pred deťmi a starými ľuďmi, aby sa náhodou nepomýlili pri ich dávkovaní? Lebo vo väznici, kde Jankovská vykonávala inštitút väzby takéto zvyky nemajú. Ide o náhodu, nedbalosť alebo úmysel?

Keď hovoríme o Kočnerovej opičke Jankovskej, v minulosti v civilnom zamestnaní sudkyni skorumpovanej slovenskej justície a bývalej štátnej tajomníčke Ministerstva starostlivosti, nesmieme opomenúť posledné dianie spojené s touto falošnou ženou považovanou dnes už za ukážkový exemplár podlého človeka zneužívajúceho funkciu a tým dôveru občanov vloženú do jej osoby. Iba deň dozadu bola po roku väzby prepustená na slobodu, z ktorej sa však našťastie tešila možno jednu celú minútu, po ktorej bola opätovne špeciálnou policajnou jednotkou vzatá do väzby zadržaná za iný trestný čin. Jej advokát sa vyjadril v zmysle – či ju chceme úplne utýrať, ako by zabudol, koľko ľudí, rodín a podnikateľov bolo nespravodlivo perzekuovaných a utýraných práve zákernými a podlými ľuďmi v polícii, prokuratúre a justícii, teda ľuďmi, ako je bývalá sudkyňa Jankovská.

Moderná európska spoločnosť krváca a rozkladá sa vo svojich základoch. Dôvody sú ale iné ako by sme čakali. Súčasná civilizovaná spoločnosť dopláca na prílišnú demokraciu a práva dávané zločincom na podstatne vyššej úrovni, ako majú ich obete.

Spomeňme si na pravidelné diskusie o požiadavkách odsúdeného Breivika za vraždu trištvrte stovky nevinným obetí zväčša detí, v ktorých je preberaná veľkosť jeho cely, počet televíznych kanálov, ktoré môže sledovať, či iné vymoženosti, ktoré civilizovaná spoločnosť tomuto masovému vrahovi dala. Nikde však neregistrujeme verejné debaty o právach pozostalých po obetiach tohto zvrhlého psychopata, neriešime nekonečné utrpenie rodičov, manželov, priateľov či iných blízkych osôb po tých ľuďoch, ktorých v priebehu podstate niekoľkých minút Breivik vlastnoručne a chladnokrvne povraždil.

Hlavne v poslednej dobe hlavne niektorí politici začali veľmi intenzívne rozoberať podmienky vo väzbe pre ľudí obvinených z obzvlášť závažných zločinov, z korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa – jednoducho zo zneužívania moci, ktorú im občania vo viere v spravodlivosť a ich česť dali do rúk. Ani v týchto prípadoch sme nezaregistrovali, že by sa títo politici zaoberali utrpením mnohokrát prevyšujúcim pobyt vo väzbe u obetí týchto ľudí, ktorí vedome a účelovo zneužili svoju moc a bez štipky súcitu škodili všade kde im to vyhovovalo a kde im to prinieslo profit.

Nie je na čase začať sa zaoberať v prvom rade právami čestných ľudí a obetí trestných činov a verejnú diskusiu otvárať na tieto podľa môjho názoru podstatne závažnejšie témy v tak skorumpovanej krajine ako je Slovensko?

Podobné články

59 KOMENTÁRE

Najnovšie články