piatok, 29 marca, 2024

Je čas neskrývať hlavu do piesku. Je čas konať…

Najčítanejšie

Naozaj ma teší zatýkanie skorumpovaných sudcov a policajtov, ktorí sa spreneverili nielen svojmu povolaniu, ale aj základným etickým a morálnym hodnotám.

Skutočne rád vidím putá na rukách Kočnera, jeho opičky Jankovskej, na rukách nebetyčného kok*ta a bývalého generálneho prokurátora Trnku, ale aj špeciálneho prokurátora Kováčika.

Aj títo ľudia žijúci desiatky rokov na účet nás občanov, sa výrazne pričinili o úpadok morálky v krajine, o stratu dôvery občana v právny štát a vlastne sú to oni, kto nám štát bez preháňania ukradol.

Právny systém tejto krajiny je v rozklade. Tak, ako minimálne 12 rokov konali poprední politici v exekutíve, ako sa správali tí hore, konali a správali sa aj tí k nám najbližšie – v mnohých samosprávach.

Roky dokumentujeme nezákonnosti práve v samosprávach a upozorňujeme na ne verejne. A roky vidíme, ako môže polícia a prokurátori nekonať a súdy konať v konkrétnych prípadoch účelovo (konkrétne prípady sú odovzdané a niektoré odovzdané budú orgánom činným v trestnom konaní) a evidentne v záujme konkrétnych ľudí, či skupín. V každom prípade nie v záujme práva, spravodlivosti a nie vo verejnom záujme.

Aj dnes som bol v samospráve, kde na rokovaní OZ starosta zámerne porušoval zákony a poslanci z nepochopiteľných príčin nekonali v záujme obce, ale tvárili sa, že sa vlastne nič nedeje napriek tomu, že videli fragment vyšetrovacieho spisu a znalecký posudok dokumentujúci prúser pre obec za „smiešnych“ 1,3 milióna Eur. Nekonali, nezaujímali sa…

Pod iným článkom sme sa v diskusnom príspevku trošku venovali samosprávam, v ktorých nejaký ten prehľad za roky máme. Tu je predmetný príspevok:

Zakonodarca v 1990 roku ani vo sne nepredpokladal, ze sa najdu primatori, starostovia a poslanci, ktori budu ignorovat zakony a zaroven aj kontrolori, ktori sa budu tvarit, ze sa vlastne nic nedeje…

Zakonodarca asi nepredpokladal, ze sa najde starosta, ktory odmietne obcanom spritupnit materialy, u ktorych nie je dovod (?), aby ich tajil. A ze ich odmietne spristupnit dokonca aj prokurature, ktora bude notena vykonat prehliadku OU. Stalo sa v Soporni.

Zakonodarca asi nepredpokladal stav, kedy starosta pride na OZ, no namiesto vedenia rokovania OZ si sadne medzi obcanov (verejnost), nebude rokovanie viest a odmietne s obcanmi aj diskutovat a skladat im ucty z pozicie zastavanej funkcie. Stalo sa vo Vahovciach.

Zakonodarca asi nepredpokladal, ze starosta bude dlhodobo ignorovat komunikaciu s obcanmi na OZ, arogantne im zamava a opusti rokovanie OZ. A ze bez stipky hanby a sebareflexie verejne vyhlasi, ze vedome porusi zakon, lebo za jeho porusenie vlastne nie je ziadna sankcia. Stalo sa v Sintave.

Zakonodarca asi nepredpokladal, ze primator porusi niekolko zakonov, ich porusenie bude dokonca verejne obhajovat, ze bude bez stipky sebareflexie sikanovat obcanov nezakonnymi rozhodnutiami a dokonca ze jeho podriadeni budu obcanov sikanovat neopravnenym pouzitim zakonov proti nim.
Ze bude diskriminovat obcianske zdruzenia a firmy ktorych konatelia maju ine nazory na spravu veci verejnych ako on alebo odhaluju jeho nezakonne konanie.
Zakonodarca asi nepredpokladal, ze sa najde primator, ktory si prisvoji opravnenia prinaleziace VYLUCNE poslancom MsZ, bude NEZAKONNE dve volebne obdobia vyplacat odmeny svojmu zastupcovi a nasledne nebude konat napriek uzneseniam MsZ.
A zakonodarca asi nepredpokladal, ze sa najdu policajti a prokuratori, ktori roky nebudu vidiet v zjavne nezakonnom konani primatora trestnost a to ani pri podnetoch odovodnenych a podanych poslancami MsZ.
A zakonodarca asi nepredpokladal, ze primator nesplni uznesenie poslancov, ktori odporucia vykonanie kontroly nezavislym NKU.
A zakonodarca nepredpokladal toho este vela. Stalo a deje sa v Seredi.

Ale berme to realne. Este pred nedavnom Kocner behal po slobody, za kabelky si kupoval u opicky Jankovskej, dirigoval generelneho prokuratora nebetycneho kok*ta Trnku ako maleho nespratneho pankharta od susedov mociaceho na kricky v predzahradke – dnes je Trnka stihany (mal davno sediet v base) a Kocner v nej sedi. No a opicka po prerusenej hladovke zacina hovorit.

A takto by som mohol pisat este dlho. Doslo na nich, dojde aj na ostatnych. Na kazdeho, kto vedome a umyselne kryl nezakonnosti a zastrasoval napr. objednanim podpalenia auta novinarovi roky poukazujucemu na nezakonnosti v samospravach.

Dojde aj na tych, ktori nezakonne konanie volenych zastupcov kryli a dlhodobo im zabezpecovali beztrestnost.

A zakonodarca urcite nepredpokladal, ze poslanci z neznalosti alebo motivacie klesnu do stavu, kedy budu ochotni dodatocne OBIELOVAT nezakonnosti v samosprave a to aj za z predchadzajucich volebnych obdobi.

Zda sa to ako nieco nemozne? Bodaj by ste mali pravdu. Zial, je to realita – ano, takto hlboko klesli ludia, ktori dostali doveru obcanov a maju zabezpecovat spravu veci verejnych vo verejnom zaujme, ci vymozitelnost prava.

To je Slovensko. A aj to je ta korupcia, pre ktoru sme sustavne vyhodnocovani ako jedna z najhorsich krajin zo vsetkych hodnotenych.

Zakony nie su az tak zle, ide o to, ako a kto ich aplikuje v praxi.

Ide o moralku a etiku, ktora sa vdaka bezcharakternym zmrdom zial zo spolocnosti postupne vytratila. A vacsina ludi si na to zvykla. Naucila sa s tym zit…

– – –

Dokedy sa budú orgány činné v trestnom konaní tváriť, že sa vlastne nič nedeje? Vyzerá to tak, že „Búrka“ či „Výchrica“ spustená policajtami NAKA  bude nutná aj na  polícii, prokuratúre a súdoch tiež v našom regióne. Dosť bolo uznesení v znení  „Skutok sa nestal, či skutok nie je trestným činom“ tam, kde v obdobných prípadoch  iní policajti a prokurátori neváhajú konať razantne a nezodpovedných páchateľov takýchto činov tlačia pred spravodlivosť. Je čas neskrývať hlavu do piesku. Je čas konať…

Podobné články

27 KOMENTÁRE

Najnovšie články