sobota, 20 apríla, 2024

V meste prestáva fungovať aj zber triedeného odpadu

Najčítanejšie

Sereď / Už tretí týždeň verejný priestor pred rodinnými domami špatia vrecia plné triedeného dopadu. Jeho zber evidentne nefunguje tak, ako má.

Už pri odovzdaní zberu triedeného odpadu mestom ohlásenej spoločnosti, sme verejne upozorňovali na podstatne znížený komfort pre obyvateľov mesta. V podstate dvojnásobne  dlhé intervaly odberu odpadu považovali za nereálne aj niektorí nad vecou rozmýšľajúci poslanci, my sme tvrdili, že problém skladovania odpadu mesto prenieslo na občanov a to tým, že triedený odpad sa bude hromadiť doma. Sklo dokonca mesiac. Absurdné? Pre vedenie mesta Sereď asi nie…

To sme ešte netušili, že zber nebude fungovať v určené dni – na čas odberu zabudnime úplne – a dokonca niekedy ho proste firma nevykoná. S najväčšou pravdepodobnosťou tomu tak je aj teraz, nakoľko už tretí týždeň od rodinného domu triedený odpad nik neodviezol. Keď si predstavíme, že dva týždne bol odpad skladovaný za ohradou v priestoroch dvora a následne ďalšie dva týždne čaká vyložený na ulici mi napadá otázka, čo v meste pod vedením primátora Tomčányiho okrem evidentne predraženého kupovania hobby rozprašovača vodnej pary a jeho upevnenia na hnilú trúbku izolačnou páskou ešte funguje?

Je smutné, že vedenie mesta nereaguje na žiadne podnety, nemá ochotu vysvetliť občanom zúfalý stav v riadení mesta a vecí verejných a obyvateľom  sa viaceré niekedy fungujúce služby rozkladajú pred očami.

Dokedy budú stav tolerovať poslanci MsZ a dokedy sa budú tváriť, že je všetko v poriadku?

Problémy so zberom triedeného odpadu a neúmerným prenesením ďalších nákladov na obyvateľov mesta, sme podrobne rozoberali už v článku, ktorý bol publikovaný začiatkom roka:

Na uliciach sú kopy separovaného odpadu. Obyvatelia o zmenách zavedených mestom nevedia. K čomu došlo?

Podobné články

36 KOMENTÁRE

Najnovšie články