piatok, 26 apríla, 2024

S rozprašovačom vodnej hmly to v Seredi dali „na hulváta“

Najčítanejšie

Sereď / Článok publikovaný pred asi týždňom  dokumentujúci zúfalý pokus samosprávy napodobniť iné mestá osadením rozprašovača vodnej hmly  na verejnom priestore zaujal nielen diskutujúcich, ale aj niektorých poslancov MsZ, ktorí nám povedali, že na primitívne vyhotovenie stojana už upozorňovali.

Problémom nie je ale samotná snaha stojan na námestí umiestniť, ale samotná realizácia a ceny „diela“ – paškvilu.

Už v prvom článku sme naznačili podozrenie, že na výrobu dodávateľská firma použila najlacnejšie materiály.

Netušíme, ako znela objednávka zo strany investora, teda Mesta Sereď a prípadná dohoda  týkajúca sa kompletnej realizácie. Snažili sme sa to pre občanov ktorých peniaze mesto na tento nepodarok použilo zistiť ešte dnes pred publikovaním článku a cez pracovnú dobu sme sa snažili na služobný mobil kontaktovať  hovorcu Ľubomíra Veselického. Telefón ako obyčajne nedvihol a tak opätovne môžeme konštatovať neplnenie si povinností mu stanovených primátorom Tomčányim.

Po uverejnení článku a ďalších podnetoch občanov sme išli na miesto opätovne vyhodnotiť technické vyhotovenie rozprašovača vodnej pary.

Od zverejnenej ilustračnej fotografie v mestom vydávaných novinách má seredský nepodarok tak ďaleko, ako najnovší model Mercedesu od hnilého a hrdzavého  Moskviča. Žiaľ – doslovne.

To ale nemožno povedať o cene. Povedané presnejšie, mesto Sereď zastúpené štatutárom Tomčányim za cenu  (6100 Eur) vysoko prevyšujúcu bežne dostupné ponuky kvalitných obdobných zariadení vyhotovených z nerezu, pre mesto a teda občanov zakúpilo toto:

Asi bežných 5, resp. 6 metrov pozinkovanej trubky v cene maximálne 5 Eur za bežný meter, čo sa rovná 30 Eurám a jednu štandardnú hobby hadicu s rozprašovacími tryskami bežne dostupnú za cenu 16 Eur (v akcii aj pod 10 Eur). Izolačná páska, ktorej použitie takýmto spôsobom na verejnom priestranstve si vyžaduje buď absolútnu absenciu zmyslu pre kultúru práce, v každom prípade aj kus odvahy takýmto spôsobom vyhotoviť a odovzdať zákazku za 6100 Eur zákazníkovi.

Podľa najodvážnejších odhadov má mať predmetné „dielo “ hodnotu maximálne  500 až 1000 Eur vrátane realizácie.

Alebo snáď zákazníkovi Mestu Sereď zastúpenému jeho štatutárom a primátorom Ing. Martinom Toimčányim takýto výsledok za 6100 Eur stačí? Aký má Tomčányi na to dôvod? A nevadí to ani väčšine poslancov  MsZ, keďže občania spokojní nie sú?

Podobné články

42 KOMENTÁRE

Najnovšie články