piatok, 29 marca, 2024

Systém odvozu triedeného dopadu nie je dobrý

Najčítanejšie

Sereď / Mesto menilo spoločnosť odoberajúcu triedené odpady. Menila sa frekvencia odvozu odpadov ako skla, papiera a plastov a to ako inak – v neprospech občanov. Ako inak nazvať stav, kedy občan má vo vlastných priestoroch skladovať napr. nepotrebný papier či PET fľaše a plasty a plechovky dva týždne a sklo dokonca mesiac?

Vedenie mesta – samospráva (poslanci MsZ), si teda znovu uľahčilo a náklady na skladovnanie, nepohodlie a otravovanie sa mechmi plnými odpadu nechalo nie na tých, ktorí za odpady berú stále väčšie poplatky, ale na ľudí, ktorí to všetko platia.

Ak má človek malé priestory na skladovanie odpadu, alebo odmieta od potravinových obalov mať zasmradený dom, zariadi sa po svojom. Napríklad vynesením odpadu na ulicu či k veľkoobjemovým kontajnerom. Aj tieto sú však plné. Kde teda skončí odpad? Snáď ho ľudia cez mesto ponesú späť domov? No, to asi ťažko…

Cez týždeň nám do redakčnej pošty zaslal fotografiu potvrdzujúcu na SOL publikované materiály upozorňujúce, ako bude mesto vyzerať po zavedení súčasného systému odvozu odpadu.

Dokedy obyvatelia mesta a občania budú tolerovať sústavné zbavovanie sa povinností mesta ich presúvaním na firmy, ktoré za naše peniaze nie sú viazané podmienkami vyhovujúcimi nám  občanom, ale im samotným?

Podobné články

6 KOMENTÁRE

Najnovšie články