sobota, 20 apríla, 2024

Burinou zarastá nielen štrk, ale už aj samotný asfaltový chodník…

Najčítanejšie

Sereď / Burina v centre mesta a na najfrekventovanejších verejných priestranstvách a chodníkoch, si postupne „berie“ mesto obdobne, ako tomu je v oblasti Černobylu. Rozdiel medzi Sereďou a Černobylom je v tom, že napríklad mesto Pripyať  viac ako 30 rokov nik neobýva.

Na stav chodníka pod Hokejkou upozorňujeme už niekoľko rokov. Asfalt vyliaty bez obrubníkov, krivo a spôsobom obvyklým v minulom storočí a to v časoch pred Nežnou revolúciou začal zarastať  burinou, ktorá pre úplne absentujúcu údržbu prerástla pol metra široký pás vysypaného štrku.

Cigaretové ohorky sú popri chodníku úplne všade v stovkách a tak aj táto časť mesta pripomína chudobné dediny málo rozvinutého vidieka niekde na východe  Moldavska. Aj tam sa však snažia preraziť aspoň v turizme a tak turistov lákajú na dobré víno, koňak a dobytok sa pasúci na rozsiahlych pastvinách.  U nás žiaľ nemáme ani tento druh atrakcií a tak prípadnému zúfalému turistovi zablúdenému do mesta hľadajúc od revolúcie neexistujúci autocamping na „Ostrove lásky“, môžeme ponúknuť jedine ak rozpadnutý kaštieľ, kopu lúženca po bývalej NHS a poosie*ané fasády budov v centre mesta.

Na neudržiavaný chodník a burinu nás tentokrát nemusel upozorňovať žiaden pozorný obyvateľ mesta, nakoľko chodník na Hokejke dokumentujeme pravidelne ako vrchol snahy súčasného vedenia mesta ukázať svoje schopnosti, vkus a iniciatívu meniť mesto k „lepšiemu“.

Fotografie stav buriny ktorou chodník zarastá boli vyhotovené počas tohto víkendu.

Podobné články

20 KOMENTÁRE

Najnovšie články