štvrtok, 18 apríla, 2024

AKTUÁLNE: Bude firma k chodníku na Hviezdoslavovej ul. chodcom dodávať aj gumáky?

Najčítanejšie

Sereď /  V poradí tretí článok týkajúci sa rekonštruovaného chodníka na Hviezdoslavovej ulici prinášame aktuálne a to na základe podnetov občanov, ktorí počas dnešného dňa po chodníku prešli. Niektorí z nich nám zaslali fotografie, v akom stave je chodník počas dažďa. Na určitých úsekoch stojí voda tak, že chodník musí chodec opustiť a prejsť na cestu. Najkritickejším úsekom, kde v takejto situácii skutočne hrozí kolízia chodca s autom je posledná časť chodníka smerom k železničnej stanici, resp. časť od železničnej stanice po odbočku na ulicu Fraňa Kráľa. Chodec, ktorý z priechodu pre chodcov križujúci ulicu F.Kráľa vystúpi na chodník však po niekoľkých metroch tento musí opustiť na cestu iba kúsok od križovatky čo je veľmi nebezpečné a dá sa predpokladať, že práve takéto ohrozenie chodcov  cieľom rekonštrukcie nebolo.

Keďže sme na miesto prišli v čase, kedy niekoľko desiatok minút prakticky nepršalo, ostatné úseky na ktoré nás občania upozornili boli zaplavené len čiastočne, alebo v miestach, na ktorých sa mláky tvoria boli viditeľné vizuálne.

Tento materiál skutočne v sérii týkajúcej sa rekonštrukcie tohto chodníka plánovaný nebol. Pre dokreslenie situácie je však dobre, že vznikol, keďže teraz je možné tvrdiť nielenže chodník je dodávateľom spackaný vizuálne, ale počas dažďa aj funkčne.

Plánujeme aj v budúcnosti verejné finančné zdroje vynakladať spôsobom, ktorý bude v určitých situáciách chodcov ohrozovať? Alebo investor – mesto Sereď prostredníctvom vedenia vynaloží väčšiu snahu pri kontrole firmy, ktorá je na konkrétne zákazky nakontrahovaná?

A otázka konkrétne k predmetnému chodníku: Čo odporúča dodávateľská firma obyvateľom, aby mohli chodník bezpečne využívať aj počas dažďa? Budú si musieť ľudia nosiť gumáky so sebou, alebo ich firma bude pri zatopených častiach chodníka rozdávať?

Či nebude gumáky občanom rozdávať vedenie mesta sme sa chceli telefonicky spýtať hovorcu primátora, poslanca MsZ a viceprimátora  Bc. Ľubomíra Veselického. Ako obyčajne, povinnosti uložené primátorom Tomčányim (komunikácia s médiami) si opätovne neplní a služobný mobilný telefón platený nami občanmi počas pracovnej doby nedvíhal.

Podobné články

38 KOMENTÁRE

Najnovšie články