pondelok, 6 mája, 2024

Obyvatelia mesta sa sťažujú na nepokosené verejné priestranstvá

Najčítanejšie

Sereď / Už niekoľko dní sa v diskusiách pod viacerými článkami objavujú postrehy občanov a obyvateľov mesta kritizujúce vysokú trávu a burinu na verejných priestranstvách v meste.

Na vedenie mesta sa listom dokonca obrátili aj listom:

Dobrý deň pani Vohláriková.

Na základe poverenia vlastníkov bytov a nebytových priestorov, ktoré spadajú pod našu správu (Domová správa Trnava) sa na Vás obraciam s požiadavkou o informáciu kedy mesto pristúpi ku koseniu verejného priestranstva. Na uliciach Vinárska, Novomestská, Garbiarska a Mlynárska je situácia ohľadom nepokosenej trávy neúnosná. V tráve sú premnožené najmä kliešte, ktoré sú prenášačmi rôznych vážnych ochorení. Nie jedna sťažnosť bola adresovaná hlavne týmto smerom, že obyvatelia si našli na tele kliešťa. Napadnuté sú hlavne deti, keďže tráva nie je pokosená ani v okolí detských ihrísk. Kliešťom sú napadnuté aj domáce zvieratá.

Prikladám aj fotografie vyhotovené dnes (05. mája 2023) o 13:00.

Ďakujem.

S pozdravom Ing. Peter Tóth, Domová správa, s.r.o., Trnava

Fotografie z e-mailu:

O stanovisko sme požiadali hovorkyňu mesta  Ing. Zuzanu Slahučkovú. Toto nám zaslala na konci pracovného týždňa.

Dobrý deň,

ohľadne aktuálneho kosenia mesta, oddelenie údržby je v časovom sklze oproti plánovanému harmonogramu 14 dní. Platný harmonogram nenapĺňame jednak kvôli veľmi daždivému jarnému počasiu, počas ktorého nebolo (a nie je) možné vykonávať kosenie a sklz spôsobuje aj poddimenzovaný personálny stav na oddelení. Oproti predchádzajúcemu obdobiu má oddelenie o päť zamestnancov menej. Stavy sa kvôli prebiehajúcemu personálnemu auditu na MsÚ a kvôli prebiehajúcej zmene organizačnej štruktúry nedopĺňali. Až v týchto dňoch je možné reálne zhodnotiť personálny stav a je isté, že oddelenie bude čoskoro posilnené o ďalších zamestnancov.

S pozdravom, Ing. Zuzana Slahučková, Samostatný referent pre komunikáciu mesta

Občania nás upozornili na zvláštne pokosený verejný priestor na Čepenskej ulici v blízkosti rekonštruovanej cirkevnej pamiatky.

Stav verejných priestranstiev v meste na konci kalendárneho týždňa:

   

Stav verejných priestranstiev budeme sledovať tak, ako tomu je posledné roky na SoL pravidlom. Veríme, že vedenie mesta bude prostredníctvom platených úradníkov o náprave verejnosť informovať.

Počas týždňa sa pozrieme na ďalšie verejné priestranstvá v meste.

Podobné články

76 KOMENTÁRE

Najnovšie články