piatok, 19 apríla, 2024

UZATVORENIE NADJAZDU nad železnicou sa nás týka !! Prednesme požiadavky kompetentným, pokým je čas

Najčítanejšie

UZATVORENIE NADJAZDU
nad železnicou, sa výrazne dotkne značnej časti občanov. Necháte preniesť náklady spojené s navrhovanou obchádzkou na svoje peňaženky?

Uzatvorením nadjazdu ponad železnicu na minimálne rok, výrazne stúpnu finančné náklady na dopravu do a z mesta pri každej ceste, ktorú po plánovaných obchádzkových trasách budú robiť obyvatelia mesta bývajúci od centra mesta za železničnou traťou.

Čakanie v kolónach na obchádzkach nás všetkých neoberie len o peniaze, ale aj o čas, teda veličinu najcennejšiu, ktorý nám nikto nikdy nedokáže nahradiť.

Na základe doterajších našich zistení, obchádzkové trasy sú zvolené po rýchlostnej komunikácii  R1 – s vylúčením spoplatnenia tohto úseku NDS nepočíta – cez Gáň a Nebojsu, prípadne ešte dlhšie.

Je evidentné, že takto mohli voliť obchádzku „len“ ľudia takpovediac „od stola“, ktorých sa netýka a ktorí zvýšené náklady pociťovať nebudú.

Za mimoriadne dôležitú považujeme aj bezpečnosť a samotné kompetentné osoby nám potvrdili, že trasu detailne nepoznajú a neprešli ju simultárne v prevádzke, ktorá minimálne v dopravnej špičke bude, resp. nemôže nebyť. My však trasu dôverne poznáme a vieme, čo tisíce áut na R1 (hlavne pri odbočovaní z cesty na Sládkovičovo a následne pri odbočovaní na Dolnú Stredu) spôsobia. Trasu sme prešli niekoľkokrát aj s kamerou a predpokladáme množstvo kolíznych situácií, havárií a kolóny nie na samotnom nadjazde, ale už na rýchlostnej komunikácii.

Prečo si to dovolíme povedať? Nuž, sme to my, kto niekoľkokrát denne má problém na hlavnú cestu sa vôbec dostať a to teraz je možností ako sa k súčasnému nadjazdu dostať viac. Pri obchádzke po R1 vznikne kritické hrdlo práve na nadjazde pri odbočovaní doľava na Dolnú Stredu.

Riešenia sú, len bývalá samospráva o nich s občanmi rozprávať záujem nemala.

V stredu 15. marca 2023 primátor Mesta Sereď Ondrej Kurbel zvolal stretnutie občanov vo veci rekonštrukcie železničného nadjazdu v Seredi.

Železničný nadjazd je nateraz jediným prepojením značnej časti mesta a jeho úplné odstavenie sa výrazne dotkne obyvateľov ulíc Trnavská, Kasárenská, Bratislavská, Poľná, Nový Majer a ďalších iba nedávno vybudovaných ulíc a zároveň zamestnancov firiem ako IDC, ďalších firiem a všetkých logistických centier.

Odstávka nadjazdu plánovaná na zhruba rok, spôsobí výrazné navýšenie finančných nákladov, ale aj straty času na obchádzkach pre občanov bývajúcich a pracujúcich v časti mesta za železnicou.

Občianske združenie Občan rozhodni pozýva obyvateľov na stretnutie v predvečer rokovania zvolaného primátorom mesta a to za účelom dohodnutia požiadaviek dotknutých občanov voči investorovi a ďalším kompetentným orgánom.

Stretnutie sa uskutoční DNES, teda UTOROK 14.marca 2023 o 19.30 hod.
na adrese Milos Majko, Trnavská 53. Úćasť na stretnutí prosíme potvrdiť na tel. čísle: 0907 277 777 

Podobné články

40 KOMENTÁRE

Najnovšie články