streda, 8 mája, 2024

Už zajtra majú ísť Šintavania na lyžovačku

Najčítanejšie

Šintava / Na tom by nebolo nič mimoriadne, keby voľnočasovú aktivitu neorganizovala Obec Šintava. Aspoň tak stojí v texte  SMS, ktorú vedenie obce rozposielalo občanom.

„Obec Sintava organizuje jednodnovy lyziarsky zajazd do Rakuskeho strediska Sthuleck, v sobotu 11.3.2023, s odchodom z namestia obce o 5.45 hod. V cene je zahrnuta doprava, skypas a poistenie: dospely – 75,- €, junior 15-18rokov – 70,- €, dieta 0-14 rokov – 50,- €. Cena dopravy a poistenia bez zakupenia skypasu: 25,-€.V pripade zaujmu sa zavazne nahlasujete a platite do pokladne obce v termine do 3.3.2023. V pripade otazok volajte na c.t. 0903252094.“

Pravdepodobne nik nespochybňuje potrebu takýchto akcií, no ich organizovanie by malo byť nie na obecnom úrade (takúto aktivitu sme nenašli ani v Zákone o obecnom zriadení), ale na neziskovke, občanoch, alebo CK, ktoré na takúto činnosť majú oprávnenie. Obec prostredníctvom rozhodnutia poslancov OZ môže dokonca organizovanie obdobných akcií  pre občanov podporiť aj finančne. Samotní obyvatelia obce sa nás pýtajú, či starostka a úradníčky nemajú nič iné na práci, len riešiť financie a logistiku zájazdu.

Vychádzajúc z verejných vyjadrení starostky obce Šintava Stanislavy Režňákovej, roboty na úrade majú veľa. Vlastne, vypočujte si to priamo z jej úst:

Obyvatelia obce majú nárok na služby vykonávané za ich peniaze vo verejnom záujme a pracovná doba úradníčok je obmedzená.

Obyvatelia obce iba nedávno registrovali žúrku konanú v obecnej nehnuteľnosti za účasti starostky Režňákovej a jej pozvaných prívržencov, teraz to je organizovanie zájazdu. Čo bude nasledovať „len“ pre určitú časť občanov? Snáď letná dovolenka pri mori?

Možno by bolo vhodné, keby účtovníčka a starostka svoju energiu a čas vysoko nadštandardne platený obyvateľmi obce využili napr. na riadenie obce a kontroly, aby „obec“ zbytočne neporušovala zákony a tým jej v kase nechýbalo viac ako štyridsať tisíc Eur „len“ v jenom z kontrolovaných procesov správy obecného majetku.

Podobné články

35 KOMENTÁRE

Najnovšie články