piatok, 26 apríla, 2024

Skauti budujú oddychovú zónu na Larzenkách. Boršč im navarili mamičky z Ukrajiny.

Najčítanejšie

Sereď / Nábrežie Váhu sa vďaka skautom rýchlo mení.Niekoľko brigád, stovky hodín odrobených pre všetkých občanov mladými ľuďmi, ktorým na meste skutočne záleží.

Na brigády si nosia vlastnú techniku, nástroje a náradie. A nerobia veci polovičato a takpovediac „na náhodu“, ako to vidíme na iných verejných priestranstvách v meste. Chodníky vysypané štrkom majú obrubníky, lavičky sú veľké, pohodlné a s výhľadom na slovenský veľtok Váh.

Áno, máme šťastie, práve najdlhšia Slovenská rieka preteká prakticky centrom mesta Sereď. V minulosti o využitie tohto priestoru už snaha bola, teraz v menšom veci dotiahnu práve skauti.

Už od začiatku vojny na Ukrajine práve skauti a Farská charita robí všetko preto, aby sa ukrajinské mamičky s deťmi, ktoré pri úteku pred vojnou skončili práve v  Seredi, sa tu cítili čo najlepšie. Práve skauti utečencom pravidelne organizujú kurzy Slovenského jazyka, spoločné akcie slúžiace na zblíženie komunity a o zásluhe charity a jej nenahraditeľných službách nielen pre núdznych Ukrajincov, dnes už nepochybuje nik.

Výsledky práce hovoria za všetko. A vďačnosť aj práve ukrajinských rodín tiež.

Na poslednej brigáde zorganizovanej na minulú sobotu, tradičné ukrajinské jedlo boršč vo veľkej kotline varili práve mamičky z Ukrajiny. Ich ratolesti sa zatiaľ hrali v priestore, ktorého súčasťou sa takto stali natrvalo.

Video a foto reportáž zo sobotňajšej brigády prinášame tu:

Podobné články

27 KOMENTÁRE

Najnovšie články