streda, 24 apríla, 2024

Pokrivené a hrdzavé „zábradlie“ bolo k chodníku privarené aj po jeho rekonštrukcii

Najčítanejšie

Sereď / Pred bodovou kina NOVA je teda dokončený chodník. Konečne ostrovy vyrastajúcej buriny uprostred popraskaného asfaltu odišli do histórie. Po desiatkach rokov došlo k zmene vizuálnej, aj keď za použitia snáď najjednoduchšej a pravdepodobne aj najlacnejšej dlažby na trhu.

Ten, kto predpokladal, že vedenie mesta bude mať záujem o komplexnejšie riešenie dedičstva druhej polovice minulého storočia a skutočné povzdvihnutie verejného priestoru  popri najfrekventovanejšej komunikácii cez mesto na úroveň hodnú súčasného dátumu, sa veľmi rýchlo musí vrátiť do reality.

Po dlhé roky intenzívne kritizované zničené chodníky sú teda vylepšené, no Mesto Sereď ročne pracujúce s rozpočtom vo výške cca 15 MILIÓNOV Eur zopár „šestákov“ na odstránenie hrdzavého „zábradlia“ architektonicky patriaceho skutočne do 70-tych rokov minulého storočia ani len neuvažovalo. Už pri kladení dlažby staré držiaky zostali a pred dvomi dňami na čerstvo zrekonštruovanú plochu boli späť privarené aj pokrivené zábradlia.

O bezpečnosti takto realizovaného „zábradlia“ vzhľadom na aktuálnu fotodokumentáciu je asi písať zbytočné.

Ďalšia ostuda? V prvom rade vizitka vedenia mesta.

Koľko nás obyvateľov mesta stála rekonštrukcia zistíme a zároveň si ukážeme, ako obdobné veci riešia inde. A ako mohli bezpečnostné prvky v meste vyzerať pred viac ako desaťročím. Teda za predpokladu, že by vizuál mesta, verejných priestranstiev a bezpečnosť bola aspoň niekde v rebríčku priorít, čo zatiaľ žiaľ nie je. A takýmto spôsobom ani nebude.

Podobné články

Najnovšie články