štvrtok, 18 apríla, 2024

Diery na vekom rozpadnutom chodníku v meste dlhodobo nahrádzajú kvetináče zarastené burinou

Najčítanejšie

Po oprávnenej kritike arogantného konania voči občanom zo strany poslankyne Červeňovej nemôžeme opätovne už po niekoľký krát za posledné roky neupozorniť na chodník v zlom stave s vyrastajúcimi ostrovmi buriny uprostred. Aj tento vekom poznačený chodník  sa opätovne nachádza pri hlavnej ceste a teda je viditeľný pre každého mestom prechádzajúceho vodiča a zároveň aj prípadného turistu, ktorý by do mesta (napr. na toaletu) z R1 zablúdil.

Iba nedávno sa vedenie mesta chválilo rekonštrukciou chodníka na Cukrovarskej ulici, ktorý však je opätovne urobený len čiastkovo, čoho dôvod netušia ani ľudia v diskusii pod iným článkom. Rekonštrukcia chodníka totiž nemá logické ukončenie a tak prípadné jej pokračovanie bude s najväčšou pravdepodobnosťou trvale viditeľné. Treba povedať, že takýmto spôsobom – čiastkové rekonštrukcie bez koncepcie niečo reálne aj ukončiť – nemá obdoby ani na dedinách, samozrejme za predpokladu, že vedenie obce rozhodujúce o investíciách a ich rozsahu používa obyčajný sedliacky rozum, nemá záujem robiť investície čiastkovo s účelom tvorby vlastnej propagandy pred voľbami.

Pripomíname, že Mesto Sereď jeho obyvatelia ročne zásobujú rozpočtom cca 15 miliónov Eur, čo je na jedno volebné obdobie asi 60 miliónov Eur.

V súvislosti s touto rekonštrukciou totiž bolo účelné ukončiť ju niekde v úrovni minimálne autobusovej zastávky v smere k železničnému nadjazdu. Tak by táto rekonštrukcia bola logická a aspoň jedna časť pred svetelnou križovatkou by (možno) zodpovedala dátumu, ktorý píšeme a miestu kde sa naša krajina nachádza.

K predmetnému trápnemu vyrastaniu buriny uprostred rozpadajúceho sa chodníka sme sa venovali vo viacerých článkoch. Je smutné, že kompetentných doteraz nenapadlo burinu odstrániť aspoň chemicky a viac ako desaťročie sa zväčšujúcej jamy aspoň čiastočne zaplátať zbytkom asfaltu z nejakej inej realizácie v meste.

Články staršieho dátumu k tejto téme nájdete aj tu:

http://archiv.seredonline.sk/clanky/pravda-o-seredi-znicene-chodniky-s-vyrastajucou-burinou-aj-v-centre-mesta/index.html

Podobné články

19 KOMENTÁRE

Najnovšie články