piatok, 19 apríla, 2024

Vysoká burina na verejných priestranstvách aj v štrkovom nápise SEREĎ

Najčítanejšie

Sereď / Vyzerá to tak, že ani tento rok nebude Tomčányiho štrkový nápis SEREĎ „vítajúci“ návštevníkov mesta bez buriny. Napriek dôkladne pokosenej tráve okolo nápisu, v tomto sa burina nachádza aj aktuálne.

Okrem buriny v nápise skončila aj sklenená ryba. Kto ju tam dal a dôvod sa asi nedozvieme, no ak má niečo symbolizovať, chcelo by to vysvetlenie čo konkrétne.

Pripomíname, že s nápisom SEREĎ vysypanom z obyčajného nafarbeného stavebného štrku a ohradenom použitými obrubníkmi (cena „diela“ bola niekoľko tisíc Eur) podopretými hrdzavými roxorovými tyčami, sa samospráva chválila už roky dozadu. Na neschopnosť vedenia mesta zabezpečiť nápis  bez buriny upozorňujeme niekoľko krát do roka.

Burina vysoká miestami jeden meter je aj pred mestskou nehnuteľnosťou Sociálnymi bytmi mesta Sereď. Otázka je, či neporiadok, odpadky a špinu pred nehnuteľnosťou nie je lepšie nechať zarastené, keďže sociálne prípady v mestskej nehnuteľnosti nie sú vedené aspoň robením poriadku tam, kde im je Mestom Sereď umožnené výhodne bývať.

Stav na fotografiách: nedeľa, 30.05. 2021 v neskorých popoludňajších hodinách.

Podobné články

31 KOMENTÁRE

Najnovšie články