utorok, 16 apríla, 2024

Do vyšetrovacieho spisu som doložil knihu „Krstný otec“, v ktorej je najlepšie popísaný systém fungovania mafie

Najčítanejšie

Žiaľ, so systémom popísanom  Mariom Puzom už v roku  1968 v románe „Krstný otec“, sa stretám pri novinárskej práci prakticky denne. A to aj v meste, kde žijem.

Práve to je dôvod, prečo som popri nových skutočnostiach odhalených za posledné mesiace, pri výpovedi na konci minulého týždňa do vyšetrovacieho spisu doložil práve  knihu „Krstný otec“. Ide hlavne o citácie, ako mafia vo svojich štruktúrach pracuje a ako sa postará o rodinu a blízkych po niekom, koho polícia zoberie do väzenia za nezákonné konanie, ktoré pre mafiu robil.

Niet lepšieho porovnania k súčasnému dianiu v konkrétnych prípadoch (napr. úmyselné podpálenie auta) ako k všeobecne celosvetovo známemu románu z mafiánskeho prostredia.

… to len keby náhodou ešte stále niektorí policajti či prokurátori mali záujem byť hluchí a slepí voči faktom vo vyšetrovacích spisoch sa nachádzajúcich už takmer päť rokov.

A budeme pokračovať ďalej. Až dovtedy, pokým dlhoročný svinčík nazhromaždený v podobe korupčných, alebo právo a spravodlivosť ignorujúcich policajtov, prokurátorov a sudcov nebude z právneho systému štátu vymetený úplne.

 

(poznámka redakcie: autor je zároveň vlastníkom média a poškodeným vo veci podpálenia osobného auta ako zastrašovania objednávateľom, ktorého totožnosť po udalosti akosi opomenul vyšetrovať PZ SR, prokuratúra a opovrhnutia hodný skutok potrestať slovenská justícia)

Podobné články

Najnovšie články