štvrtok, 25 apríla, 2024

Kríky pri autobusovej stanici v centre mesta slúžia ako verejný záchod

Najčítanejšie

Sereď / Ďalšou na pohľad nie príjemnou a už vôbec reprezentačnou vizitkou mesta sú kríky v mestskej zeleni pri autobusovej stanici, pod ktorými hlavne bezdomovci a feťáci (ale možno aj cestujúci) vykonávajú potrebu. Svedčí o tom množstvo zjavne nie na poznámky pri štúdiu použitých papierov zanechaných pod kríkmi.

Už len perličkou zámeny verejného priestranstva za toalety je výkalmi  znečistená fasáda budovy pri autobusovej stanici viditeľná z chodníka. Veľa chuti hladnému do jedla, ani dobrý prvý pocit z návštevy mesta v prípadnom (nepochybne náhodnom) turistovi os*atá stena  hneď na autobuske nezanechá.

Na popísaný stav nás upozornil obyvateľ mesta Tomáš, ktorému ďakujeme.

Pri uverejňovaní tohto materiálu a hlavne fotodokumentácie sme váhali, či fotografie retušovať, alebo článok označiť ako nevhodný pre citlivé žalúdky. Dopracovali sme sa k záveru, že fotografie uverejníme tak, ako sú vyhotovené. Keďže aj znečistená stena budovy je viditeľná každému (aj so slabším žalúdkom) bez akéhokoľvek upozornenia, či ponuky prekryť si oči pri prechádzaní po choníku.

Predsa len sme iní od skutočnej reality a to minimálne tým, že očný vnem je v médiu oslobodený od čuchového, čo v súvislosti s ochranou čitateľa nateraz považujeme za dostatočné. Pozitívom v médiu je aj 100% – tná eliminácia možnosti nákazy napr. žltačkou, či inými chorobami, na ktorých šírenie rúško na ústach až taký vplyv nemá.

Je na zamyslenie, čo by mala vykonať vlastník nehnuteľnosti a na koho náklady, prípadne  samospráva s fasádou budovy, no odpoveď na tie os*ané papiere ktoré sú v kríkoch už niekoľko dní, asi veľmi pripomínať nemusíme.

Podobné články

35 KOMENTÁRE

Najnovšie články