štvrtok, 18 apríla, 2024

Pozvite na prechádzku mestom návštevu a budete sa hanbiť za to, kde žijete

Najčítanejšie

Sereď /  Kritiku občanov si vyslúžilo viac verejných zákaziek realizovaných za peniaze občanov, „na obraz“ ľudí vo vedení mesta, ktorých nároky na úroveň a kvalitu vykonaných prác zostali evidentne niekde v deväťdesiatych rokoch.

Drobný štrk rozsypaný namiesto obrubníkov prakticky založení realisti majúci skúsenosti aspoň zo svojej záhradky kritizovali už pred rokmi na cyklochodníku, v nápise SEREĎ  na jednom z vjazdov do mesta, ale aj na pri tragikomicky vyasfaltovanom chodníku pred činžiakom Hokejka v Seredi.

Všetky zo spomenutých verejných stavieb majú základný nedostatok – volne vysypaný štrk je možné bežne nájsť na stavbách pred jeho použitím, nie popri frekventovaných chodníkoch v centre miest, či tam, kde sa majú bezpečne preháňať cyklisti alebo korčuliari.  Cyklotrasa mala ešte jeden vážny problém – mestom od dodávateľa prevzatú prácu v tak mizernej kvalite, až sme boli svedkami prerastania buriny cez položený asfalt už po troch mesiacoch.

Dnes vidíme, že spomenuté zákazky boli tak odfláknuté, až je divné, ako mohol kompetentný pracovník objednanú prácu akceptovať, od dodávateľa prebrať a vedenie mesta zaplatiť.

Stav nápisu SEREĎ si pravidelne pripomíname  v čase, kedy je prerastený burinou (teda dosť často) rovnako, ako je už niekoľko týždňov burinou prerastený  štrk vysypaný popri chodníku v centre mesta. No, hanba nekonečná na vedenie mesta nielen pre kvalitu vyhotovenia stavby, ale aj preto, lebo primátor Tomčányi nedokáže zabezpečiť ani len kontrolu stavu chodníkov a extreriérov frekventovaných verejných priestranstiev.

Aj v najmenších dedinách to robia lepšie…

Keďže aj v prípade tejto pokládky štrku v centre mesta dodávateľ vynechal čiernu podkladovú fóliu pri normálne vykonávaných prácach kladenú pod štrk s cieľom zabrániť prerastaniu buriny, môžete pri prechádzke mestom dnes vidieť toto:

Podobné články

50 KOMENTÁRE

Najnovšie články