piatok, 19 apríla, 2024

Práve teraz: Starosta Šoporne Macho znovu pred súdom

Najčítanejšie

Šoporňa / Galanta / Práve teraz na Okresnom súde v Galante začalo ďalšie pojednávanie v trestnej veci, v ktorej je obžalovaným starosta a štatutár obce Šoporňa  Mgr. Adrián Macho.

Starosta Macho opätovne so zalomenými rukami sedí oproti prokurátorke Okresnej prokuratúry v Galante a čelí obžalobe  v trestnej veci  Marenia úlohy verejným činiteľom.

Opatrenia spôsobené koronou jedno z pojednávaní odročili a tak od posledného pojednávania uplynulo niekoľko mesiacov. Sudca OS začal pojednávanie čítaním jednotlivých spisových materiálov.

V materiáloch čítaných sudcom OS zo spisu sa hovorí o prehliadke nebytových priestorov OÚ, predvedení obvineného… – a človek má pocit, že sa ani nenachádza na pojednávaní s voleným zaástupcom, ktorý skladal sľub, v ktorom sa verejne zaviazal dodržiavať zákony Slovenskej republiky.

A vy si kladiete logickú otázku, čo tají starosta a štatutár obce v materiáloch, ktoré odmietla obec zverejniť žiadateľovi a následne prokuratúre?

Snáď na tieto otázky dajú odpoveď práve súdne pojednávania, ktoré na základe odvolania sa trestným rozkazom odsúdeného Macha, na Okresnom súde v Galante od minulého roka prebiehajú.

Práve prokurátorka OP prečítala stanovisko Generálnej prokuratúry konštatujúce povinnosť poskytnutia súčinnosti  orgánov štátnej a verejnej moci a teda aj Obce Šoporňa. Áno, aj obce Šoporňa pán starosta Macho.

Konkrétne sa jedná o toto stanovisko:

 

Predmetnej veci sa venujeme od začiatku kauzy a to v článkoch:

 

Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?

Články o súde a Trestnom rozkaze pre starostu Macha sú štatisticky najčítanejšími za hodnotené obdobie.

Pre prečin marenia úlohy verejným činiteľom, obžalovaný starosta obce Šoporňa Adrián Macho sa zajtra znovu postaví pred sudcu OS.

Zajtra má Okresný súd v Galante rozhodnúť, či je starosta Šoporne Adrián Macho vinný, alebo nie.

Okresný súd v Galante v trestnej veci pojednával v neprítomnosti obžalovaného starostu Macha.

Protizákonný postup starostu Macha

Podobné články

10 KOMENTÁRE

Najnovšie články