utorok, 19 marca, 2024

Sereď, 12. júl 2020. Mesto, kde zajtra znamená to isté, ako pred tridsiatimi rokmi…

Najčítanejšie

Sereď / Na vážne a už na prvý pohľad viditeľné nedostatky v meste upozorňujeme systematicky od vzniku  SOL, teda dlhšie ako 12 rokov. Niektoré pripomíname častejšie, iné menej. A sú témy, ktoré majú v novinách dokonca vlastnú rubriku.

Dnes si ukážeme aktuálny, popoludňajší  stav troch podstatných vecí, na ktoré upozorňujeme skutočne často a napriek tomu sa v záujme nápravy zo strany vedenia mesta a samosprávy ako takej, nič zásadné nedeje.

Prvá je fontána na námestí, ktorá podľa slov kompetentných mala byť a bola tento týždeň vyčistená. Napriek tomu v nej strieka hnedá voda pripomínajúca močovku a pláva lístie, ktoré tam plávalo aj počas predchádzajúcich dvoch reportáží vyhotovených na podnet občanov, obyvateľov mesta. (aktuálna objednávka Mesta Sereď na čistenie fontány“ viac ako 1100 Eur)

Druhým je nápis  SEREĎ na vjazde do mesta, ktorý podľa informácií zverejnených pred dvomi rokmi, má byť vďaka použitému materiálu viditeľný z vesmíru ako známy Čínsky múr. Fakty sú také, že nápis je vysypaný z drveného kameňa používaného ako podklad pod zámkovú dlažbu a z obúchaných pravdepodobne už použitých komponentov nahradzujúcich  obrubníky. (náklady na „dielo“ kde realizačná firma nedala pod štrk ani fóliu ktorá by zabránila prerastaniu buriny, boli viac ako 3500 Eur. Náklady za trhanie buriny a  nevyhnutnú sústavnú údržbu nápisu nám známe nie sú. Prednosta by určite povedal, že ich mesto nevie vyčísliť…) 

Tretia je sústavná kritika kvality chodníkov v meste. Starých, ale aj nových. Aby si ako poslanci MsZ, tak faktov neznalí občania vedeli predstaviť, o čom konkrétne je reč, dnes prinášame fotografiu prepadnutého chodníka na Trnavskej ulici o 12 až 13 cm. To je už pre peších skutočne životu nebezpečné.

Ako vyzerá chodenie peších po takomto „chodníku“ si primátor, poslanci a futbalisti čakajúci na 5 miliónovú investíciu do štadióna s vyhrievaným trávnikom predstaviť asi nevedia, keďže do tejto časti mesta sa pešo neunúvajú. Neznamená to však, že tu nežijú ľudia a že po „chodníku“ nemusia denne chodiť pešo do práce, aby mala samospráva dostatok financií pochádzajúcich práve z daní pracujúcich občanov.

Primátorom mesta  Sereď je už tretie volebné obdobie  Ing. Martin Tomčányi, prednostom MsÚ Ing. Tibor Krajčovič a zástupcom primátora  Bc. Ľubomír Veselický. Mesto disponuje ročným rozpočtom vo výške  cca 15 MILIÓNOV Euro.

Áno, napriek odporu niektorých ľudí budeme aj ďalej presne takto faktograficky prinášať informácie, ktoré by bez SOL zostali utajené, minimálne nepovšimnuté.

Ak majú obyvatelia mesta záujem posunúť mesto dopredu a vytvoriť  lepšie životné podmienky pre svoje deti do budúcnosti, kľudne sa môžu nakontaktovať na nás (OZ Obcan rozhodni). Sami to proti malej, no dobre motivovanej časti ľudí pri moci (alebo ťažiacich z moci iných) nedokážeme.

Podobné články

Najnovšie články