štvrtok, 28 marca, 2024

Ľudskými výkalmi znečistené steny na železničnej stanici v Seredi sa stali štandardom

Najčítanejšie

Upozornenie, že článok je určený len pre silné žalúdky považujeme v súvislosti s verejným priestorom na železničnej stanici v Seredi už za zbytočné. Cestujúci platiaci si za prepravu vlakmi Národného dopravcu, smrad od výkalov totiž dýchajú denne a výkaly na stenách môžu vidieť rovnako, ako my.

Odmietame zakrývať realitu tam, kde je potrebné na dlhotrvajúci žalostný stav upozorňovať verejne nielen správcu a vlastníka železničnej stanice, ale aj samosprávu. Ide o prvý kontakt s mestom Sereď !!

– – –

Je nevyhnutné pripomenúť, že sa píše rok 2022 a neexistuje ospravedlnenie na stav verejného priestoru slúžiaceho na cestovanie v srdci civilizovanej Európy a správca stanice musí nájsť spôsob ako pre platiacich cestujúcich zabezpečiť železničnú stanicu zodpovedajúcu štandardom pod ktorý dnes už neklesajú obdobné priestory ani v podstatne chudobnejších krajinách, akou je Slovenská republika.

Uverejnili sme toto, čo do obsahu žiaľ smutné video:

Videozáznam zobrazuje realitu a v záujme zakrývania pravdy nie sme ochotní manipulovať s realitou a tak prinášame to, čo po dlhé mesiace denne vidia platiaci cestujúci využívajúce služby spravidla národného dopravcu.

Veríme, že problematika je to vážnejšia a bezdomovci sú ťažko zvládnuteľní pre bežných zamestnancov spoločnosti, no nikto nemôže chcieť po cestujúcich, aby takýto stav ďalej trpeli.

Viac v článku uverejnenom spolu s videom:

Cestujúci v Seredi čakajú na vlak v smrade a v blízkosti množstva ľudských výkalov – VIDEO

Následne asi za mesiac sme uverejnili ďalší článok síce už nie s tak brutálnymi zábermi, no dokumentujúci reálny stav, kedy je priestor na okraji vonkajších staničných priestorov určených na čakanie vlaku stále využívaný ako vonkajší, takpovediac prírodný záchod slúžiaci nielen na malú, ale žiaľ aj veľkú potrebu. A nielen to.  Fotografie dokumentujú de facto denný život bezdomovcov v priestoroch železničnej stanice a to ako v jej exteriéroch, tak v samotnej čakárni určenej pre platiacich cestujúcich.

Na zábradliach železničnej stanice si bezdomovci dokonca sušia oblečenie. Jednoducho taká obdoba slamu so žijúcimi najchudobnejšími vrstvami obyvateľov v Rio de Janeiro.

Na peróne postávajúci a značne zapáchajúci bezdomovci s lacným vínom v ruke sú vlastne už len nevyhnutne trpeným doplnkom obťažujúcim riadnych cestujúcich.

Cestujete vlakom? Čakáreň v Seredi sa postupne stáva druhým „Milexom“

Stav na železničnej stanici v Seredi dokumentujeme priebežne každý týždeň a situácia s hygienou sa zhoršuje vyslovene zo dňa na deň. Môžeme snáď očakávať niečo iné, keď záchody sú stále zamknuté a dokonca zamrežované?

Stav zo začiatku mesiaca:

Aj dnes sa po stanici v Seredi šíri nepríjemný zápach a prvý dojem z návštevy mesta pre prípadného  turistu musí byť úplne hrozný. Obdobné železničné stanice kde ľudia v lete aj v zime po dlhé roky vykonávajú fyzickú potrebu de facto na verejnom priestranstve priamo na dlažbu opretí o múr budovy,  sú dnes už skutočne len v krajinách tretieho sveta. 

Zo železničnej stanice v Seredi denne do práce cestujú stovky ľudí. A od politikov počúvame, ako je nevyhnutné v záujme šetrenia prírody cestovať vlakmi a autobusmi, teda verejnou dopravou.

Podmienky pre cestujúcich dlhodobo vytvárané pre platiacich cestujúcich Národným dopravcom ktorého preferoval aj Andrej Danko, sú zadokumentované tu:

Stav pretrvávajúci aj v súasnej dobe na železničnej stanici v Seredi bol zadokumentovaný aj pred zhruba dvomi týždňami. Rozdiel bol iba v stave výkalov na stene – vtedy boli čerstvé. Dnes sú zaschnuté a pribudli ďalšie.

Znamená to teda, že čistota a poriadok na peróne nie je udržiavaný ani len na týždennej, ba dokonca ani nie dvojtýždennej báze. Alebo snáď upratovacia firma a správca železničnej stanice očakáva, že tie hov*á rozťahané po múroch odpracú cestujúci v rámci čakania na meškajúci vlak? 

Všimnú si konečne  kompetentní pracovníci skutočný stav na železničnej stanici v Seredi a namiesto výhovoriek urobia nápravu?

A dajú sa v roku 2022 funkčné toalety na železničnej stanici v strednej Európe považovať za štandardné vybavenie ako súčasť infraštruktúry povinná pre funkčnosť stanice?

Podobné články

46 KOMENTÁRE

Najnovšie články