štvrtok, 18 apríla, 2024

Je šintavský poslanec Kavoň demagóg?

Najčítanejšie

Šintava / Počúvanie 24 minútového prejavu poslanca Kavoňa na jednom z rokovaní OZ mi pripomenulo výrok môjho advokáta “ kto veľa hovorí, ten veľa povie“. Tak som sa na obsah hovoreného slova tohto ukecaného poslanca – propagandistu pozrel bližšie.

Aspoň ako tak kriticky mysliaci človek sledujúci Kavoňove verejné vystúpenia musí vidieť rozpory v tom čo hovorí a v tom, ako následne koná. Nie je to jednoduché identifikovať.

“Keď vidím, že sa niekde robí nejaká skrivodlivosť a ja tú skrivodlivosť tam cítim a vidím, tak sa zastanem aj vás pán Jurčaga, aj vás pán Majko sa zastanem, aj teba Janko, aj teba Michal, aj teba Mirka, aj vás všetkých sa zastanem, a budem bojovať za to, aby ste sa dočkali aj vy spravodlivosti.” – toto verejne Kavoň vyhlásil na rokovaní OZ koncom uplynulého roka. Pri prvej príležitosti už o niekoľko minút, kde to mohol urobiť, však konal opačne. Nezastal sa ani len svojho kolegu, keď mohol. Takže iba reči.

Ak si dobre spomínam, Kavoň verejne tvrdil, že sa vzdá poslaneckého mandátu a keď došlo na „lámanie chleba“ani toto nedodržal. Znovu iba rečnil a nič nespravil.

A inak rečnil a konal ešte veľa krát. Akoby zabudol, že je verejným činiteľom, skutočne dlhé preslovy má na OZ a nie v krčme. Verejné vyjadrenia poslanca Kavoňa sú zrejme iba demagogickými rečami, nakoľko vo veľa zásadných veciach  následne konal úplne inak, ako hovoril.

Demagogia je politické zavádzanie menej rozhľadených ľudí prázdnymi heslami, sľubmi ap. Tu teda vyvstáva otázka, čo Kavoň svojimi prázdnymi rečami sleduje, keďže bežný občan si ťažko nájde hodiny času na overenie jeho výrokov. Priamo na rokovaní OZ je táto možnosť prakticky nulová. Reči, sľuby a verejné vyhlásenia poslancov ako aj starostky je potrebné konfrontovať s odstupom času.

Zaujímavé rozpory medzi výrokmi poslanca Jána Kavoňa si opätovne môžete pozrieť v novom len dvoj minútovom videu.

Po vzhliadnutí videa si možno už aj vy kladiete otázku – je poslanec Kavoň demagóg? Odpoveď ponúkajú slová klasika: „nech si občania spravia názor sami“.

– – –

Aj tento článok je súčasťou projektu TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA

Podobné články

14 KOMENTÁRE

Najnovšie články