pondelok, 29 apríla, 2024

Odpadky k cudziemu kontajneru doviezla autom. Pred ich vyhodením sa poobzerala, či ju nik nevidí. Videl. – kamera…

Najčítanejšie

Sereď / Tvorenie odpadu pri sústavnom zvyšovaní cien za jeho skladovanie a likvidáciu, sa stáva stále intenzívnejšie diskutovanou témou. Odpad vo väčšom či menšom množstve tvorí každý z nás a každý musíme zabezpečiť jeho legálne zlikvidovanie. Spôsobov likvidácie je viac a každý normálny človek akceptuje nevyhnutnosť za likvidáciu toho svojho odpadu zaplatiť.

Nie všetci ľudia ale konajú logicky a v medziach zákona. Sú medzi nami aj ľudia, ktorí radi svoje povinnosti prenesú na iných. A to s plným vedomím, že konajú v rozpore so zákonom.

Kontaktoval nás vlastník nehnuteľnosti s obchodnými prevádzkami v meste, ktorému s arogantnými ľuďmi došla trpezlivosť. Dlhodobo totiž zápasí s problémom, kedy si pri svojich odpadových nádobách nachádza odpad, ktorý tam nemá čo hľadať.

Bezpečnostné kamery na budove zachytili už niekoľko ľudí, ktorí arogantne svoj odpad doviezli ku kontajnerom, za ktorých vývoz platí niekto iný. Kamerový záznam dokumentuje dokonca vodičku prichádzajúcu autom, ktorá po vystúpení z auta sa poobzerá po okolí (je si teda vedomá protiprávneho konania) a následne k uzamknutým veľkoobjemovým smetným kontajnerom vyhádže niekoľko vriec plných odpadu.

Aj ďalšie osoby rovnako zachytené na bezpečnostných kamerách to so svojim odpadom dávajú takpovediac „na hulváta“. Vrecia s odpadom ku kontajnerom dotiahnu možno cez pol sídliska.

Poškodený vlastník nehnuteľnosti sa s problémom obrátil na Mestskú políciu v Seredi, kam záznamy rovnako odovzdal. Aká sankcia týmto osobám hrozí, sa spýtame vedenia MP.

Je poľutovania hodné, že sa vôbec takto niekto rozhodne konať. Svojim primitívnym konaním jasne deklaruje svoj postoj k dodržiavaniu zákonov, etiky, morálky a k právam iných. Alebo si snáď myslí, že takto za likvidáciu odpadu nikto nezaplatí a že vrecia pohodené na verejnom priestranstve pri uzamknutých kontajneroch sa na skládku dostanú „zadným vchodom a zadarmo“?

Tento článok uverejňujeme v rámci prevencie a preto, aby si osoby nafilmované kamerou vstúpili do svedomia. Očakávať, že sa niektorý z občanov ozve a verejne sa ospravedlní za svoje chrapúnske správanie, je asi utópiou, že?

 

Podobné články

51 KOMENTÁRE

Najnovšie články