štvrtok, 28 marca, 2024

Poslankyňa Edita Červeňová – jej výzvy občanom, plané sľuby a klamstvá

Najčítanejšie

Sereď /  Za posledné obdobie občania a obyvatelia mesta mimoriadne zanedbávanú údržbu, neskoré kosenie a úplne rozbité chodníky kritizovali v mnohých článkoch, statusoch na sociálnych sietiach, ako aj diskusiách pod nimi. Na všetko toto upozorňujeme dlhodobo a to prinášaním nespochybniteľnej foto a videodokumentácie, čo však riešeniam problému pomáha minimálne, keďže o využití cca 15 mil. Eur ročne zaplatených nami obyvateľmi mesta rozhodujú poslanci MsZ a vedenie mesta už tri volebné obdobia  na čele s primátorom,  Ing. Martinom Tomčányim.

Sú tomu presne dva roky, čo  na jednu z uverejnených kritík poslankyňa MsZ JUDr.Edita Červeňová vo svojom verejnom statuse na sociálnej sieti ku kritike napísala toto:

Stále len, zlé a zlé sa tu píše o Seredi. Že Vám nienje hanba.. vadí Vám neporiadok ? Zdvihnite ho a hoďte do koša, Vadí vám tráva ? Kľaknite si a vytrhajte ju. Áno sú rozkopane ulice, možno sa nedostanu všade polievacie autá, viac schne zeleň, vyrastie tráva na chodniku medzi dlažbou možno preto, že sú tí čo to robia inde. Kde sa berie vo Vás toľko zloby a nenávisti ? Hľadáte len chyby a nedostatky, miesto toho, aby ste priložil ruku k dielu a niečo aj urobil, aby tu po vás zostalo niečo pekné. Rozoštvávate ľudí a rozsievate hnev.

Viac v celom článku tu:

“Vadí vám tráva ? Kľaknite si a vytrhajte ju.” – píše poslankyňa Cervenová

Spolu s článkom sme uverejnili toto video:

Priestor, ktorého sa odporúčanie poslankyne týkalo monitorujeme počas viac ako 10 rokov mimoriadne pravidelne, aby sme mohli byť skutočne objektívni a aby každý článok bol napísaný a publikovaný výlučne na základe preukázateľných skutočností.

Článok s vyjadrením poslankyne Červeňovej publikovaný pod názvom „Vadí vám tráva? Kľaknite si a vytrhajte ju.“ – píše poslankyňa Červeňová, sme publikovali 4. augusta 2019 o 18.08 hod. a to vrátane videa, v ktorom sme vzhľadom na pobyt v Iráne pani Červeňovej prisľúbili možnosť vyjadriť sa k jej statusu.

Po návrate zo zahraničia sme sa s pani poslankyňou stretli aj osobne v jednej z kaviarní v meste. Rozhovor sa nám zdal otvorený, no pani poslankyňa sa odmietla v danom momente vyjadriť k obsahu jej statusu pre obyvateľov s tým, že na december chystá veľké stretnutie s občanmi, kde im poskytne odpočet jej práce v poslaneckom zbore. Napriek tomu, že sa jednalo o termín stanovený takmer o pol roka, akceptovali sme to a trpezlivo sme čakali na sľúbené pozvanie na toto stretnutie.

Poslankyňou avizované stretnutie sa v decembri neuskutočnilo. Poslankyňa nám telefonicky oznámila, že je veľmi vyťažená a stretnutie prekladá na január 2020 s tým, že nás o ňom samozrejme bude informovať.

Uplynul spomenutý december 2019, január roka 2020, február, marec a vlastne celý uplynulý rok. Poslankyňa Červeňová o termínoch, poskytnutí vyjadrenia k statusu na FB a odpočtu svojej práce poslankyne teda klamala. Prežili sme korona opatrenia, uvoľnenia opatrení aj prechod do nového roka. Pani poslankyňa polovicu volebného obdobia. A nič. Žiadna jej reakcia, žiadne pozvanie na stretnutie a  žiadne dodržanie verejného prísľubu sa neudialo.

Uplynul aj január 2021, až tu máme dvojročné výročie statusu, ktorý pani poslankyňa Mestského zastupiteľstva uverejnila na sociálnej sieti.

Pani poslankyňa Červeňová vo svojom verejnom statuse napísala aj toto:

Som presvedčená, že po tomto rozkopanom, rozostavanom lete bude Sereď krásna, obyvatelia spokojní lebo im nebude praskať potrubie, ušetria, lebo nebude únik vody.

Čo sa odvtedy v meste zmenilo?

Zázrak predpovedaný pani Červeňovou sa nekonal. Porúch je stále hodne, rozkopávky a špinavá voda rovnako.

Čo sa zmenilo na mestom neudržiavanom mimoriadne exponovanom chodníku – verejnom priestranstve?

Prinášame aktuálne pohľady na rovnaký chodník zo zámkovej dlažby, v rovnakom meste, pod vedením rovnakého primátora a s rozhodovaním o kľúčových veciach v meste, rovnakou poslankyňou, ako pred spomenutými dvomi rokmi. Povedané zjednodušene – za dva roky  napriek rozpočtu mesta rovnajúcemu sa za uvedené obdobie cca 30 miliónov Eur, vedenie mesta nebolo schopné zabezpečiť ani len vyčistenie chodníka od buriny pri hlavnej ceste. A ona, poslankyňa MsZ bola akurát tak schopná údržbu verejného priestranstva prenášať na občanov…

Kam teda „pokročil“ vývoj v meste Sereď za dva roky? Burina počas polovice volebného obdobia bola sem tam nad dlažbou skosená pri občasnej údržbe okolitých trávnikov. Jeden krát za tie dva roky bola dokonca na pohľad relatívne slušne odstránená. Odstránená ale tak, ako sme v Seredi zvyknutí – skutočne len na pohľad, tak „akože“. Výsledok vidíme na vlastné oči.  Prvý dážď burinu opätovne z pomedzi dlažby vyhnal a medzi jednotlivými koseniami znovu zaniká chodník a stáva sa akousi zvláštnou súčasťou ostatnej zatrávnenej vedľajšej plochy.

Pani poslankyňu Červeňovú sme v predmetnej veci kontaktovali dnes pondelok 02. augusta 2021 o 10.35 hod. V telefonáte sme jej naše osobné stretnutie a verejné sľuby museli pripomínať, no nakoniec si spomenula. Spýtali sme sa jej, aké metódy a aké klamstvo použije voči občanom v budúcich voľbách, voči čomu sa ohradila. Áno, sme zvyknutí na to, že volený funkcionár sa ohradí v momente, kedy jeho konanie, prípadne nekonanie pomenujeme pravdivo a bez akéhokoľvek obalu a prikrášľovania a „strkania sa mu do jeho cteného poslaneckého zadku.“

Pani Červeňová nám ale povedala, že v ďalších voľbách kandidovať už nebude.

Pani poslankyňa Červeňová sa vo svojej snahe ospravedlniť svoje prakticky dvojročné ignorovanie prísľubu informovať voličov o výsledkoch svojej poslaneckej práce a poskytnúť vysvetlenie k verejnému statusu na FB snažila dokonca trápne sa vyhovoriť na Covid. (že jej nie je hanba…) Bola prekvapená, keď sme jej pripomenuli fakt, že o Covide  v čase, kedy sľúbila stretnutie a stanovisko sme ešte nechýrovali a opatrenia nastali takmer tri mesiace po druhom ňou stanovenom termíne, ktorý rovnako nedodržala. Pokračovanie v ďalšom telefonickom rozhovore nezvládla a zložila telefón.

Pani poslankyňa asi vo svojej jednoduchosti sa nezabudla spýtať, či vieme jej prísľuby dokázať. Tak ako v telefonickom rozhovore, aj tu a teraz jej potvrdzujeme – áno pani poslankyňa Červeňová, ste verejnou činiteľkou a tak vieme.

Pani poslankyňa  Edita Červeňová nás verejne vyzvala, aby sme burinu na verejnom priestranstve napriek 15 mil. ročnému rozpočtu mesta vytrhali my, občania. Nevytrhali sme ju a trhať ju ani nebudeme. Ale môže nám občanom, obyvateľom a voličom pani poslankyňa Edita Červeňová ukázať, ako sa to robí. My to radi zadokumentujeme a objektívne jej fotografie z vykonávania toho, čo odporúča iným, občanom prinesieme. 

Už zajtra, teda v stredu 4.8.2021 tu je dvoj ročné výročie verejného statusu a výzvy občanom danej poslankyňou Červeňovou, trhať burinu z mestského chodníka na ktorom je roky zanedbaná údržba, na ktorú sa skladáme Mestu Sereď.

Pani poslankyňa, vyzývame Vás týmto rovnako verejne teraz my a to len na vykonanie práce z Vášho statusu.  Zajtra, teda v stredu o 10:00 hodine budeme čakať pred Slovenskou sporitelňou na to, ako nám predvediete aktivitu Vami požadovanú od nás občanov. Ak poslankyni na prácu pre blaho občanov a obyvateľov mesta vyhovuje iný termín, určite nás osloví a my jej publicitu zabezpečíme.

– – –

Možnosť  vyjadriť sa k tomuto článku nami oslovená poslankyňa Červeňová nevyužila, resp. v ďalšej SMS komunikácii odmietla. Činnosti poslankyne JUDr. Edity Červeňovej  sa budeme venovať v nasledujúcom článku.

Podobné články

62 KOMENTÁRE

Najnovšie články