streda, 24 apríla, 2024

Krádeže katalyzátorov sú stále jednoduchým zdrojom príjmu

Najčítanejšie

Ďalšie upozornenie na krádeže katalyzátorov z áut odparkovaných na verejne dostupných parkoviskách sa šíri aj v našom okolí. Parkovanie áut na ulici pred domami je úplne bežné a aj takto odstavené autá sú žiaľ pomerne ľahkým cieľom skutočne šikovných zlodejov.

Anka Mužlayová

Milí spoluobčania, prosím dávajte si pozor na svoje autá, ktoré máte pred domom na verejnom priestranstve. Zo štvrtka na piatok nám ukradli katalyzátor,je to ohlásené.Sú to ,, šikovní zlodeji,,. Všímajte si prosím všetko.

Zdroj: FB

Asi je tu otázka, ako je možné zabrániť krádežiam a čo preto môže urobiť každý z nás. Najjednoduchším spôsobom je ostražitosť bežných ľudí na ulici a pri akomkoľvek podozrivom konaní aj pri aute suseda, okamžité oznámenie tohto konania na políciu.

A dôležitým preventívnym opatrením by mali byť aj bezpečnostné kamery v obciach, ktoré by konečne nemali slúžiť na sledovanie aktuálnemu vedeniu obce či mesta nepohodlných občanov, ale k tomu, pre čo boli inštalované a platené z verejných finančných zdrojov.

Kombináciou uvedeného teda skutočne môžu mať zlodeji výrazne sťažené podmienky a nejedna zlodejská partia môže skončiť v putách priamo prichytená na mieste činu.

– – –

Na ilustračnej fotografii: aj z auta havarovaného pri ceste zlodeji katalyzátor vymontovali veľmi rýchlo.

Podobné články

2 KOMENTÁRE

Najnovšie články