piatok, 19 apríla, 2024

Vedenie mesta píše o hyenizme médií, zatiaľ čo na mestskom cintoríne sa zamestnanci pohrebnej služby pozostalým vyhrážajú, posielajú ich do pi*e a ukazujú im hanlivé gestá – VIDEO

Najčítanejšie

Vedenie mesta píše o hyenizme médií, zatiaľ čo na mestskom cintoríne sa zamestnanci pohrebnej služby pozostalým vyhrážajú, posielajú ich do pi*e a ukazujú im hanlivé gestá – VIDEO

Sereď /  Zahrabávanie mŕtvych mimo vojnového stavu ťažkou stavebnou technikou „preslávilo“ mesto Sereď obdobne, ako obstavanie telefónnych káblov bytovkou namiesto ich preloženia, či zaasfaltovanie telefónneho stĺpa a vysoko napäťového stožiara do prostriedka novovybudovanej cesty a kruhového objazdu.

Iba niekoľko dní dozadu došlo na mestskom cintoríne v Seredi ku konfliktu pozostalej po pochovanom z dôvodu snahy zasypať pochovaného ako kanalizačné potrubie, alebo mestskú infraštruktúru bagrom, ktorého činnosť pani Václavíková na poslednú chvíľu zastavila. Čo nasledovalo potom zo strany vedenia pohrebnej služby je svojim spôsobom pochopiteľné, no neprijateľný je postoj vedenia mesta. Namiesto okamžitého a rázneho odsúdenia konania pohrebnej služby na mestskom cintoríne, zjednania okamžitej nápravy a verejného ospravedlnenia sa obyvateľom mesta priamo primátorom Tomčányim za neprofesionálne konanie pohrebnej služby, viceprimátor Veselický do mestských novín napísal tento článok:

Zdroj: Mesto Sered

 

Veselický opätovne neprekvapil, jedine ak primitívnym prístupom k útoku na médiá, ktoré vo verejnom záujme poukázali na neprofesionálne konanie pohrebnej služby a arogantné správanie sa jej zamestnancov. V záujme médií o takto vážnu tému poburujúcu obyvateľov mesta a verejnosť Veselický bez váhania a rozmýšľania označil za hyenizmus.

Viceprimátor a primátorov hovorca Veselický dokonca neváhal v článku, v ktorom nedal možnosť vyjadriť sa protistrane spomenul zakopávanie mŕtvych do hromadných hrobov v New Yorku počas prvej vlny pandémie COVID-19, čo je nielen neetické, ale ani len v teoretickej rovine to nezodpovedá stavu, počas ktorého mal byť použitý bager v Seredi. Veselický  namiesto prijatia zodpovednosti a ospravedlnenia sa za situáciu na mestskom cintoríne evidentne zneužije čokoľvek. Neuvedenie použitého zdroja v mestských novinách je v tomto už len dokreslením neprofesionality a nízkej úrovne tohto média, do ktorého neprimeraným spôsobom zasahuje vedenie mesta.

Vo svojom článku sa Veselický pýta, či v prípade nerobenia tejto práce hrobármi bude zomrelých pochovávať TV Markíza. Odpoveď je jednoduchá. Nebude ani TV JOJ, ani TV Markíza a ani Seredonline. Ale môže sa iniciatívy chytiť primátor mesta Tomčányi so svojim zástupcom Veselickým a prednostom Krajčovičom, nakoľko nie spomenuté médiá, ale vedenie mesta zazmluvnilo na správu cintorína pohrebnú službu vedenú Editou Kašíkovou.

Na základe na seredonline.sk publikovaných materiálov k tejto téme na mestský cintorín prišli reportáž urobiť dve celoštátne televízie a to TV Markíza a TV JOJ. Aká je skutočná realita na mestskom cintoríne, čo znášajú od zamestnancov pohrebnej služby zazmluvnenej mestom Sereď pozostalí je vidieť v tomto nami vyhotovenom videozázname:

Nemusí byť čitateľ a divák veľmi pozorný na to, aby pochopil, že vyhrážanie sa pozostalým zamestnancami pohrebnej služby, posielanie pozostalých do pi.e, nazývanie ich poje..nou sektou, či ďalšie útoky sú ťažko za hranou tolerancie aj ožranov zvyknutých na spôsoby štvrtej cenovej skupiny, nie to priestoru na mestskom cintoríne, ktorý by mal byť pietnym miestom pre pochovaných spoluobčanov.

Ak takéto správanie vyhovuje, či nevadí primátorovi mesta Ing. Martinovi Tomčányimu, viceprimátorovi Bc. Ľubomírovi Veselickému, poslancom MsZ a prednostovi úradu Ing. Tiborovi Krajčovičovi neznamená to, že nevadí občanom, ktorí si za pohrebné miesta a samozrejme aj za služby poskytované pohrebnou službou platia.

Pýtate sa, ako je toto všetko možné? Nuž, ak zamestnávateľ vie zamestnancov akej úrovne zamestnáva, pri príchode médií by ich mal od verejnosti odizolovať zatvorením do kancelárie a zákazom komunikácie s médiami. Na mestskom cintoríne v Seredi ale nastal pravý opak. Správkyňa cintorína Edita Kašíková zamestnancov na médiá vypustila a od komunikácie s nimi sa odizolovala ona samotná. Je vám zvláštne, že majiteľka súkromnej firmy na kameru bez štipky hanby namiesto ospravedlnenia sa vyhlásila, že za ňu bude hovoriť viceprimátor Veselický? Keby som chcel byť ironický, povedal by som, že rovnakého privilégia nech sa dožaduje každá súkromná firma v meste. Akékoľvek vyjadrenie Veselického sledujúc jeho históriu by však bolo pre každého slušného podnikateľa kontraproduktívne rovnako, ako je tomu v prípade vyjadrení poskytovaných v súvislosti s ostatnými kauzami týkajúcimi sa mesta.

Kauza zahrabávania mŕtvych ťažkou stavebnou technikou, vyhrážania sa zamestnancov pohrebnej služby pozostalým a novinárom nekončí. Jej vývoj budeme sledovať ďalej.

Podobné články

173 KOMENTÁRE

Najnovšie články