štvrtok, 25 apríla, 2024

Odmietam vidieť, ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku

Najčítanejšie

Dnes večer všetkými slušnými ľuďmi otriasla informácia, že exprezident Policajného zboru SR generál Milan Lučanský, sa vo výkone väzby pokúsil o samovraždu. Zatiaľ z dostupných informácií má byť v kritickom stave.

Ide o človeka po dlhé roky pôsobiacom vo vysokých riadiacich funkciách polície s prehľadom o jej práci, o konaní podriadených viceprezidentov, riaditeľov krajských a okresných riaditeľstiev PZ a o človeka nepochybne znalého množstva závažných informácií o korupcii a to nielen tej, ktorej sa podľa obvinenia mal dopustiť on sám.

Lučanský musí mať informácie o nezákonnom konaní nielen policajtov, ale aj prokurátorov, sudcov a samozrejme politikov na všetkých úrovniach riadenia štátu a samospráv, ktoré určite desiatky skorumpovaných jedincov môžu dostať za mreže. Teda tam, kam patria.

Generál Lučanský s najväčšou pravdepodobnosťou je človekom znalým veci na úrovni bývalého generálneho prokurátora Trnku, inak zvaného „nebetyčný kok*t“, ktorý je rovnako obvinený zo závažnej trestnej činnosti. Všetci títo ľudia v minulosti zastávajúci vysoké funkcie v represívnych zložkách štátu určite vedia, kto, koho a na čí príkaz kryl, prečo a aké kauzy politikov neboli vyšetrované a kto bol „ich človek“ požívajúci ochranu a nedotknuteľnosť napriek fatálnemu porušovaniu zákonov a zneužívaniu moci.

Vo väzbe si vyšetrovanie „vychutnáva“ aj Lučanského predchodca a podľa zatiaľ dostupných informácií blízky „kamarát“ mafie okolo nitrianskeho podnikateľa so štátom (inak t.č. rovnako sediaceho vo väzbe), rovnako bývalý policajný prezident  Tibor Gašpar. Pre tých s krátkou pamäťou, aj tento policajný exfunkcionár polície je (zatiaľ) generálom.

Tak rozmýšľam, že my máme skoro celé vrcholové vedenie polície pôsobiace na funkciách počas niekoľkých volebných období strany SMER-SD vo väzbe. Existuje na svete ešte iný štát s takto strašnou bilanciou a podozreniami z napojenia polície na organizovaný zločin?

Zoznam stíhaných sudcov, policajtov a prokurátorov by bol dlhý, no vo všetkých prípadoch je jednoznačne dôležité, aby neskončili / nebolo im umožnené skončiť rovnako či obdobne, ako skončil Lučanský.

Áno opakujem a zdôrazňujem, že odmietam vidieť ako generál Lučanský (a jemu podobní) končia v hrobe, alebo na invalidnom vozíku. Konanie týchto ľudí musí byť riadne vyšetrené a ak sú vinní, musia na hodne dlhú dobu skončiť v base.

Podobné články

51 KOMENTÁRE

Najnovšie články