štvrtok, 25 apríla, 2024

Vedeniu mesta osr*ný verejný priestor nevadí

Najčítanejšie

Sereď / Aj tak by sa prístup vedenia mesta dal nazvať pravým menom. A klamanie samých seba nemá zmysel.

Už dva dni registrujeme opakujúce sa podnety zo strany občanov, ktorí nás opätovne upozorňujú na ľudskými výkalmi znečistenú fasádu budovy a verejný priestor priamo na autobusovej stanici.

Ľudia chodia každé ráno na autobusy do práce, po chodníku idú do obchodu, deti do školy. A všetkých denne „intenzívne oslovuje“ pohľad hodný chudobnej štvrte zabudnutej dediny niekde v rozvojovej krajine. Ale my sme  v centre Európy, v EÚ a mesto disponuje zhruba 15 miliónmi Eur ročne v rozpočte vytvorenom nie funkcionármi mesta, ale samotnými občanmi.

Nik netvrdí, že stopy po vlastných exkrementoch na múre a zemi snáď zanechal primátor Tomčányi, jeho zástupca a hovorca Veselický, alebo úradník, prednosta Krajčovič. Dosť určite ich ale nezanechal ani vlastník budovy.

Ťažko predpokladať, že po sebe toto svinstvo niekedy sprace ten, kto potrebu na ulici vykonal. Je to ako s verejnými toaletami. Niekto to svinstvo spratať musí. V takýchto prípadoch je na rade údržba mesta. A dôvodom nie je len estetika, vizáž mesta pred nejakým zúfalým turistom, ktorý by k nám snáď zablúdil, ale aj možná infekčnosť fekálií v podstate rozotrených nielen po zemi, ale aj po fasáde.

Nespochybnitelne fotograficky zadokumentovaným problémom vedenia mesta, ale aj nás obyvateľov, je  neschopnosť zabezpečiť elementárne služby (poriadok) na verejnom priestranstve. V kríkoch sa stále nachádzajú použité papiere po vytretí osr*tého zadku, ktoré nielenže po verejnom priestranstve roznesie vietor, ale aj zvieratá.

Na problém sme verejne upozornili pred viac ako tromi týždňami.Materiál s fotografiami nájdete tu:

Kríky pri autobusovej stanici v centre mesta slúžia ako verejný záchod

Po takmer mesiaci sa teda na frekventovanom verejnom priestranstve nič nezmenilo.Znamená to teda, že vedeniu mesta osr*ný verejný priestor nevadí. Ale nám občanom vydí. A vadí nám aj ignorovanie povinností samosprávou, ktorá má starostlivosť o mesto priamo v pracovnej náplni.

O dôvod viac zaradiť tento pohľad na mesto Sereď do série pohľadníc, ktoré pripravujeme do tlače a v ponuke pre verejnosť budú už onedlho.

Podobné články

18 KOMENTÁRE

Najnovšie články