štvrtok, 9 mája, 2024

Pred súčasným zastupiteľstvom v našom meste stojí ďalšie veľké a neľahké rozhodnutie

Najčítanejšie

Ing. Mária Fačkovcová /  VUC TT, ktorý je zriaďovateľom Obchodnej akadémie(OA) a Gymnázia Vojtecha Mihálika(GVMS) v našom meste, z dôvodu efektívnejšieho a úspornrejšieho financovania týchto stredných škôl, chce presťahovať OA do priestorov a areálu GVMS a teda aj do budovy, ktorá je vo vlastníctve mesta na Školskej ulici a v súčasnosti ju má od mesta v nájme GVMS.

Našu budovu na Školskej ulici s pozemkami by do svojho vlastníctva získali formou zámeny za pozemky pod zberným dvorom, nejakými pozemkami v OA a za cestu na Mládežnickej ulici, ktoré sú vo vlastníctve VUC . Deklarovali aj úmysel v takto vytvorenom spoločnom školskom areáli vybudovať novú jedáleň cca za milión eur a za ďalší milión opravu zamenenej budovy.

Zámer tejto zámeny schválilo ešte v máji 2022 bývalé zastupiteľstvo. Bolo však podmienené opravou cesty na Mládežnickej ulici TT-samosprávnym krajom do 15.10.2022, čo sa však nestalo a preto sa uznesenie, ktorým bol tento zámer schválený, stalo nevykonateľným.

VUC TT má k tejto zámene svojimi poslancami schválený aj zámer, aj skutočnú zámenu.

Čaká sa teda len na schválenie v Seredi.

Ak poslanci túto zámenu neschvália, bude zrušená OA.

Ak ju schvália, tak z dvoch existujúcich stredných škôl sa stane Spojená škola, Kostolná 8, Sereď, so svojimi organizačnými zložkami

  1. o. z. Obchodná akadémia, Kostolná 8, Sereď
  2. o. z. Gymnázium V. Mihálika, Kostolná 8, Sereď
  3. Školská jedáleň, Kostolná 8, Sereď ako súčasť Spojenej školy, Kostolná 8, Sereď
    a mesto príde aj o svoju poslednú , v budúcnosti ešte využiteľnú, školskú budovu.

Iné možnosti, iná možnosť zámeny, nie je.

Poslanci dúfali, že viac svetla k ich rozhodnutiu prinesie vystúpenie zástupcov VUC na septembrovom zastupiteľstve a že dostanú odpovede na mnohé ich otázky. Žiaľ, po vystúpení zástupcu VUC zostali ešte viac zmätení a s pocitom, že sú tlačení k rozhodnutiam, ktoré ani jedno nie je pre naše mesto dobré.

Schvaľovanie zámeru sa odložilo na novembrové zastupiteľstvo s nádejou, že snáď poslanci získajú viac informácií k tejto zámene, že sa možno bude dať rokovať so zástupcami VUC …

zdroj: FB/Ing. Mária Fačkovcová

Podobné články

19 KOMENTÁRE

Najnovšie články