piatok, 19 apríla, 2024

Dnes zvíťazila arogancia, ješitnosť a pomstychtivosť v našom meste

Najčítanejšie

Pavol Kurbel /  Dnes zvíťazila arogancia, ješitnosť a pomstychtivosť v našom meste.

Dnes sa uskutočnilo rokovanie Mestského zastupiteľstva ktoré malo na programe aj zloženie sľubu nového poslanca. Na miesto poslanca Hanusa, ktorému bol protiprávne odobratý mandát nastúpil Marek Tóth JUDr PhDr.
Na protest proti tomu nehanebnému a bezprávnemu činu odišlo z rokovacej miestnosti šesť prítomných poslancov a to JUDr Irsák, Dušan Irsák, Ing Fačkovcová, Mgr Karmažínová Ing Kurbel a Pavol Kurbel.

Dnešný deň sa stal hanbou nášho mesta a jeho primátora Ing Tomčányiho ktorý nesie plnú zodpovednosť za tento nehanebný akt bezprávia. Po zložení sľubu sa poslanci vrátili do rokovacej miestnosti a potom v rozprave viacerí uviedli čo si o tomto všetkom myslia. Vo svojom príspevku som uviedol, že podobná vec sa stala za vlády Mečiara, keď tento v podstate vyhnal poslanca Gauliedera z parlamentu. Ten to dal na súd a ten uznal, že bol z parlamentu vyhodený neoprávnene a my všetci sme sa mu poskladali na odškodné v nemalej sume. Ďalej som uviedol, že som zvedavý ako sa pán Tóth bude tváriť keď súd rozhodne že jeho mandát vlastne ani nevznikol. Mysllím si, že toho si musí byť vedomý aj pán Tóth nakoľko je právnik.

Mám za to, že dnes sa ukázal charakter mnohých ľudí prítomných na zastupiteľstve keď pri jasnom porušení práva sa skovali do svojej ulity a nijak neprotestovali proti bezprecedentnej zlovôli. Možno preto aby si nepohnevali primátora, lebo by mohli napríklad prísť o mestské zakázky, či dotácie či iné výhody, alebo proste len preto aby mali pokoj. Je to na svedomí každého z nás. Minimálne tí šiesti sa zajtra ráno môžu bez hanby pozrieť do zrkadla.

Pavol Kurbel

Podobné články

Najnovšie články